Ny vecka på nytt år

Nu blev det då plötsligt ”arbetsvecka”. Efter en lång räcka av söndagar och helgdagar och vardagar i en enda röra blir det nu 5 vanliga dagar. Och jag har glädjande konstaterat att jag är inbokad varenda dag den här veckan, ända fram till söndag. Inbokad och inbokad, det är en ”sak” per dag som jag ska göra. Men ändå. Lite skillnad är det mot förr, dvs förra veckan.

Det är tur att man har pigga och alerta kompisar. Idag kunde man nämligen börja på gymet om man ville. Det ville inte jag. Men det ville hon. Då skämdes jag så mycket att jag ville börja skolka direkt så jag sa glatt: Det är klart att jag ska gå!!! Hade innan planer på att anföra vissa hinder; t ex att det kunde bli svårt att gå pga för mycket snö, för kallt, men kanske mest med sanningen överens-stämmande ”för plötsligt”.  Nu har jag varit där och det var roligt att komma igång.

Jag löser ofta korsord. Korsordsläggarna använder gärna samma ord i sina korsord. Och det kan jag verkligen fatta, hur kan dom få ihop till ett helt korsord? Vecka ut och vecka in. Nu finns säkert hjälp på nätet, men tänk innan. Nåväl, dom där orden borde man ju lära sig och ibland går det bra. Men jag kan INTE lära mig ”Carina, dansare”? 3 bokstäver. Vem f-n är det? Var har hon dansat? Likaså kan jag aldrig skilja på guld och silver, alltså aU eller aG. Men det är ändå ganska lätt när det är bara två bokstäver. Man tycker ju att återkommande frågor borde sitta som en smäck, men icke. Det var ju tur att jag var utomlands för länge sen och lärde mig IDA, berget. Det sitter faktiskt nu. Ni kanske tror att jag är helt dum på korsord men det är helt fel. Jag löser svåra och stora, långa och korta ord, det är bara dom där korta som jag inte kan lägga på minnet,

Efter denna dags strapats = 1 timme på gymet ska jag nu lugna ner mej lite. Kanske tar jag ett korsord medan snön den yr utanför mitt fönster. Härlig vardag på er!

 

Publicerat av

En kommentar till “Ny vecka på nytt år”

  1. Var du glad att du håller hjärnan igång med korsord i alla fall. Jag har varken lagt puzzel eller löst korsord i hela mitt liv men så är jag ganska dimmig i skallen också. Har svårt att komma ihåg namn på folk och orter men så har jag nog alltid varit så skit samma. Jag motionerar med att bära ved och nu när brorsan ger sig iväg söderut får jag väl till att skotta snö också. Tänkte börja på vattengympan men hör att det ska bli närmare 30 grader kallt i slutet av veckan och då tar man inte ut bilen. Ack dessa förfärliga vintrar som nästan tar knäcken på en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *