Snåljåpen på stan del II

Nån gång i december var jag vänlig nog att svara på en enkät rörande Apoteket. Viss om att belöning fanns att få, svarade jag sanningsenligt på alla frågor. Som tur är, har jag väldigt begränsad uppfattning om Apoteket eftersom jag, återigen som tur är, inte äter någon medicin utan mest besöker denna trivsamma lilla diversehandel för att inköpa smink och en och annan Omeprazol-karta (fast det kanske är medicin??)

I alla fall så fick jag ett presentkort där jag utlovades 30 % rabatt på köp av icke-medicin-varor. Får inte förfaras tänkte jag och gav mig ut i kylan för att snika åt mig lite procent.

Vad hände? Jo jag handlade som en tok. Saker som jag inte behövde. 2 st nagellack i trevliga vårliga färger (det är snart dags), 2 tandborstar (när jag kom hem såg jag att där redan låg en oöppnad förpackning), tandpetare (kan vara bra att ha och lägga i lager), ögon-makeup-remover (den jag har är alldeles ny, men rätt som det är så), 1 förpackning Omeprazol (jag har redan 2 askar liggande), 2 förpackningar tuggtabletter för dålig andedräkt (kan vara bra att ha).

Till sist kom jag fram till nyttigheterna. Hade hört om några tabletter som hette Kvinna nu, som innehöll allsköns vitaminer och mineraler. Den hade dom inte men väl en som hette Kosttillskott Kvinna 60+!!! Den skulle ge

ENERGI, bidra till minskad trötthet. Skulle ha haft den i morse när jag somnade om och sov till halv tio.

IMMUNSYSTEM, dvs bidra till dess normala funktion. Är den alltså onormal på kvinnor över 60?

MENTAL FÖRMÅGA.  Här var jag tvungen att skoja till det lite med receptarien. Jag sa: Nej men det vill jag verkligen inte vara med på. Jag tycker att min mentala förmåga är mer än  tillräcklig som den är. Hon tyckte inte alls att jag var rolig (många människor förstår faktiskt inte hur rolig jag EGENTLIGEN är, något som stundtals förvånar mig å det grövsta). Hon påpekade lite stillsamt att det stod att tabletten skulle bidra till normal mental förmåga.

Burken kom med och när jag skulle betala hade jag handlat för 421 kr. Glatt meddelades jag att min rabatt uppgått till över 200 kr. Snåljåpen konstaterade dock att om jag inte handlat allt det där onödiga så hade jag tjänat 421 kr.

Men, vad gör det? Jag är jätteglad redan idag. För imorgon ska jag på revy och jag vet att jag kommer att skratta mycket mer än hemma i soffan.

Trevlig helg på er!

Publicerat av

En kommentar till “Snåljåpen på stan del II”

  1. Ha det så kul på revyn för inte får du väl så där så extra kul med dina nya preparat. Jag skulle behöva något för energi och humör och värk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *