Seger var ordet, sa Bill

Det är många saker som händer mej och som jag inte har riktigt koll på hur det blev så. Det kan gälla uppgifter jag lämnat nånstans, det kan gälla en inbokad tid som jag helt fått om bakfoten, det kan vara något jag bestämt mig för att köpa/prenumerera på och som jag sen inte alls känner igen villkoren kring.

I nio fall av tio går jag till strid. Trots att jag långt ifrån är säker på att jag har rätt, det är liksom roligt att se om jag kommer undan. Jag inser att det inte visar en särskilt positiv sida av min personlighet när jag tvärsäkert säger ”det har jag aldrig hört” eller ”det där sa ni inget om”. I dagarna har jag förstått att det finns fler av oss som säger att man inget visste och inte har en aaaning om hur allt kunde bli som det blev.  

Till mitt försvar anför jag att mina små irrfärder och feltolkningar saknar större betydelse, vare sig för företaget som jag ”bråkar” med eller för mej själv. Det är bara själva grejen som jag gillar. Och oftast ger jag mej och säger: ”Jamendåså!”

Men idag var det en rolig dag. Det gällde en ord- och skriftväxling med min bredbandsuppkoppling på Lantstället. Jag har ett avtal med Net1 och när jag i somras pratade med dom om nåt helt annat sa den snälla Joel att nu fanns det abonnemang som man kunde frysa över vinternhalvåret. Klart jag sa ja!

Senare på hösten när jag ville ha reda på tidpunkten för uppehållet samt om det fanns en uppsägningstid fick jag veta att mitt abonnemang var bundet till 2017. VAAAAAAAAA! Och vi som ska dra in bredband, kanske till sommaren!

Blåslampa var bara förnamnet. Jag mejlade och ringde och krävde få höra inspelningen. Samtidigt var jag jätterädd för att Joel verkligen skulle ha nämnt denna viktiga detalj och att jag glömt.

Senaste kontakten, där man säger att man ska ”eskalera upp” mitt ärende och lyssna på inspelningen kom den 9 oktober. Jag har försökt ringa lite då och då men det är alltid så lång kö. Och jag har ju så brååååååååååååååttom.

Men idag hände det. Linda svarade och lovade lyssna på samtalet samt ringa upp om några minuter. Och trot eller ej. Det gjorde hon. Och hon berättade att det var ingen som nämnde något om bindningstid i samtalet. Och därmed finns inget sånt avtal. Jag har vunnit en seger och jag har bevisat för mej själv att det lönar sig att ligga i, bråka, kolla, ifrågasätta.

Prenumerations- och avtalstjänster i världen – förenen Eder… Jag är på G!

Publicerat av

2 reaktioner till “Seger var ordet, sa Bill”

    1. GIllar att rota i sånt där, ger mig inte. Jag kan sitta i telefonkö i timmar
      bara för att få rätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *