Nu är dom på!

Igår skulle nya glasögonen hämtas. För två veckor sedan provade jag ut bågarna, alldeles själv fast med sakkunnige butikschefen vid min sida. Klart man undrar ifall dom blev rätt?

Fick sitta ner med en trevlig ung man som enligt namnskylten var optikerassistent (jag läser alltid på namnskyltarna, kan vara bra att ha). När jag fått på mig glasögonen, utbrast jag:

– Men gud, jag ser ut precis som ordföranden i Kommunal!!!!!!!!!!!!
– Vem?
– Jamen hon, Anneli Nordström. Jag ser ut precis som henne.
– Menar du kommunalt eller centralt?
– Har du verkligen undgått att höra om den affären? Den har ju cirkulerat i press, radio och   TV hela veckan?
– Jaha, är det den om Wallströms lägenhet?
– Just det!
– Måste googla

Han googlar och får fram massor av bilder på Nordström. Utbrister:
– Nej men det tycker jag absolut inte. Du är inte ett dugg lik henne. Hennes hår är mycket svartare och längre och glasögonen är inte alls lika.

Lättad pustade jag ut. Tyckte plötsligt att glasögonen inte var så tokiga ändå. Men när han kom fram med papperet som ska läsas och tydas ända ner i minsta finstilta detalj var jag ändå tvungen att göra honom ledsen genom att säga:

– Nja. Det är lite svajigt på sista raden.
– Du får ha dom hemma i 14 dagar och om du inte är nöjd så finns det en ångerrätt. Men du behöver vänja dig vid den nya styrkan ett tag. Vänta tills du kommer hem med att prova, annars kan du bli sjösjuk.

Såklart följde jag det rådet. Vem vill verka vinglig en eftermiddag i Östersund? Och idag kan jag säga att det fortfarande är svajigt, men det går säkert över. Beträffande mina eventuella likheter med nämnda ordförande, så ska jag ta upp det med frissan nästa gång. Vi ska tona ner lite… nu var jag vitsig ifall ni inte märkte det.

Och nu ska jag, Senior som jag är, bege mig till Seniormässan. Där ska snåljåpen försöka få åt sig rabattkuponger som jag kommer glömma att använda, träffa folk som är som jag, dvs lösa och lediga en hel fredag.

…. Förmodligen kommer lös-och-ledighets-tillståndet att fortgå resten av helgen. Ha så härligt ni med!

Publicerat av

En kommentar till “Nu är dom på!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *