Sökes: Sak att tillverka som kan brukas av annan

Nu är jag sådär ”järalös” igen. Vill ha ett härligt handarbete. Har ägnat senaste dagarna åt att titta på stickmönster på nätet. Har nu kammat igenom 20 mönster på varje sida i 34 sidor. Jag kan som bekant inte räkna, men måååånga blir det.

Nåt ska man väl kunna förfärdiga till sej själv? Jag är trött på alla vantar och strumpor som jag stickar och stickar och som ingen vill ha. Har lagt några exemplar i en byrå och ibland när jag av en händelse drar ut lådan så ser jag dom, tänker att produktionstakten i min fabrik är det inget fel på, det är avsättningsmöjligheterna som inte fungerar. För ett tag sen tänkte jag att jag skulle sticka lite av varje och rätt som det var skulle någon komma i min väg som faktiskt just då behövde en vante. Det låter vänta på sig. Förmodligen vandrar jag inte den rätta vägen.

Häromdan hade jag faktiskt sett ut en modell som verkade bra. Drog ut beskrivningen hemma och drog själv ner på stan för att köpa garn. På väg dit såg jag plötsligt i blixtljus förra vårens debacle, när jag skulle sticka mig en randig tröja och den blev sned och vind och omöjlig att ha på sig. Såg också framför mej hur jag repade upp tröjan – vilket sannerligen inte var lätt eftersom den var randig….. hur jag började om på en enfärgad vit sak som bara blev bredare och bredare för varje maska som färdigställdes. Tröjan låg länge längst inne i en garderob tills jag till slut blundade, nöp tag i den med tumme och pekfinger och bar den till sopkorgen. Där, på väg till stan, kom jag plötsligt ihåg att garnet var detsamma som jag nu strax var i färd med att inhandla igen.

Så när jag kom till garnaffären var jag i alla fall säker på en sak och det var att jag inte skulle sticka min uttänkta tröja i alla fall. Och då låstes hela tankemekanismen, affären hade också hundratals mönster men inget lockade.

Men, pust, det är ju så kul att ha något när man sitter i soffan och kollar på TV hela kvällarna. Så just nu stickar jag, igen, en torgvante. Den är så fin med spetsmönster och allt. Men allvarligt, hur många  behöver en torgvante med en massa hål i??

Nu är det måndag och jag ska pinna iväg på gymet. Det blir ju en bra sak att börja veckan med. Hoppas ni får en härlig måndag ni med!

Torgvante

Publicerat av

3 reaktioner till “Sökes: Sak att tillverka som kan brukas av annan”

  1. Det ser väl bra ut.
    Här sitter jag fast i Newark. Det är en bra bit till centrala NY. I bästa fall kommer vi vidare till CR på onsdag
    Kram

  2. Tycker att den där vanten ser väldigt fin ut. Du kan få sticka ett par handledsmuddar till mig för jag har ju värk i min handled. Låter det inte som ett lagom svårt objekt. Det kan man nästan inte misslyckats med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *