Plötsligt fick jag energi

Igår kände jag faktiskt lust. Ja inte vilken lust som helst. Lust att städa…. Visst låter det sjukt.

Nu har jag suttit ett bra tag och tittat på dammet inne i det rum jag kallar Biblioteket, och häromdan fick jag upp en hel dammråtta på foten. Den låg alldeles i mattkanten och var svår att upptäcka, trots sin gigantiska storlek.

Att kalla rummet för Biblioteket tyder på ett visst mått av storhetsvansinne. Det är egentligen ett rum där vi har ett skrivbord, en dator och väldigt många hyllor fyllda med böcker. Ett tag hade jag planer på att sätta upp en jakttapet med döda fasaner, hänga upp långa mörka sammetsgardiner och försöka få tag i en gammal sliten läderfåtölj för att få till känslan av engelskt herrgårdsbibliotek. Behöver jag säga att idén stoppades!

Nu skulle här i alla fall städas. Jag dammade alla böcker och torkade alla hyllor. Med Ajax på trasan. Det är inte heller populärt. Den andre personen i hushållet, som man får förmoda är städexpert, påstår att man ska inte ha annat än vatten eftersom Ajax förstör polerade ytor. t. Det kan inte hjälpas, jag smyger dit några droppar på trasan, det luktar ju så gott.

Och medan jag gnodde på så föddes tankar på en massa nya härliga projekt som kommer att kräva min fulla uppmärksamhet i flera år framöver. Recepten ska kollas igenom och kanske ska jag slänga några. Jag har skrivit till Skattemyndigheten och frågat hur länge man behöver ha kvar gamla räkningar som man betalt – förut var det väl 5 år, men kanske har det ändrats? Vissa pärmar har så fula etiketter, jag ska skriva nya.

Jag älllskar att möblera om och eftersom det är väldigt svårt i det här rummet – och alla mina andra rum också – så började jag möblera om i bokhyllorna. Flyttade ihop och ändrade ordningen. Ja naturligtvis fick författarna stå kvar i bokstavsordning, men det blev lite andra uppehåll mellan ryggarna om man säger så.

I lådan hittade jag många oväntade saker. Bl a 3 tejprullar med hållare, och jag som letade såna hela inslagningsveckan runt jul. Alla gem ligger nu i samma fack och helt plötsligt hittade jag ett par glasögon. Kom inte ihåg vad dom skulle användas till. Nu vet jag, det är mina gamla terminalglasögon som jag fick på jobbet. Gu va bra jag ser med dom nu.

Ja det var en riktigt rolig dag… Och idag är det också en väldigt rolig dag. Jag fyller år och har fått så himla många hälsningar så jag är riktigt rörd.… Tack så länge!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *