Snåljåpen på Maxi

För flera år sen, när Maxi var nytt här hos oss, scannade vi våra varor. Något som tog ett hastigt slut när det i en kontroll visade sig att vi hade glömt att scanna ett blomkålshuvud. Minns att vi då skämdes å det grövsta och slutade med scanning.

Häromdan kom ett brev från Maxi där man erbjöds 10 % rabatt under tre veckor – om man scannade. Jag slängde direkt kupongerna, men till min förvåning vaknade då den andre personen i hushållet och tyckte att vi absolut kunde vara lite ekonomiska vi också och scanna till oss 10 %. Slängt är slängt tänkte jag, men trot på f-n så hittade jag kupongerna bland gamla Östersundspostar som skulle slängas.

Idag skulle vi alltså scanna. Det började inte bra. Vi drog och drog kortet, ingen ”apparat” lyste ”kom och ta mej”. Vi ombads kontakta kundtjänst. Det visade sig att det var så länge sen vi scannat så vi måste skriva på ett nytt avtal. Varför nr 1?

Sen rasade vi sta och allt gick så bra ända tills vi kom till jästen. Den var omöjlig att få med. Nåja, sa jag, vi frågar när vi kommer fram. Kanske kan dom hjälpa oss med just den. Det gjorde vi och en snäll kassapojke på sådär 12 år fick till det direkt.

När vi kom fram och skulle betala kom vi på att vi glömt plastkassar. Mindes plötsligt att man förstås lägger allt direkt i påsen så fort man scannat. Tänkte inte på det, men köpte 4 påsar att ha till sen. Så fort vi drog kortet kom beskedet att vi skulle söka upp kassapersonalen som skulle kontrollera våra inköp. Då var det ju tur att vi inte hade packat något i kassarna.

Det visade sig att vi bara hade ett fel och det var jästen??? Varför nr 2? Suck och stön! När allt var kollat och betalat och packat kom vi på att vi hade en kupong. Den som var grunden till allt elände. Lätt fixat sa personalen och försökte göra om och dra av 10 %. Det gick inte, hon fick ringa en livlina två gånger och efter många om och men skulle vi få våra 83 kr.
– Vill ni ha dom på kortet eller kontant?.
– På kortet
En knappt märkbar suck.
– Är det lättare om vi tar det kontant?
– Ja faktiskt.
– OK men då gör vi väl det.

Nu svettades jag ymnigt och det som skulle ha varit avklarat på en halvtimme hade nu dragit ut på tiden nåt otroligt. Varför nr 3? ska jag göra det där?

Nu har jag lugnat ner mej, fållat och satt upp nya gardiner i sovrummet. Dags att vila upp sig innan middan. Och innan i morgon för då kommer Stockholms-barnbarnen med sin mamma och sin hund och då  ska jag visa  dom hur man sportar  en vecka  i  Östersund.

 

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Snåljåpen på Maxi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *