Fira dagen?

Idag är det internationella PI-dagen!!! Med anledning av dagens betydelse har jag ägnat en hel del tankeverksamhet åt detta faktum. Jag har i huvudsak två frågor: Vilken nytta har just jag av pi och varför skulle just jag fira dess dag? OM jag, mot förmodan skulle bestämma mig för att göra just det, fira, HUR?

Som alla förstår har jag haft en tung morgon. Tänka så här tidigt! Men helt klart har PI stundtals haft en enorm betydelse för mej. När jag löser korsord kan jag vara helt säker på att alltid få in två bokstäver som svar på frågan 3,14. Men å andra sidan – två bokstäver – inte mycket att komma med när hela tidningen är ett rutat papper. Jag löser mycket korsord och nu har jag slutat med att försöka vara rolig genom att skriva in flera bokstäver i samma ruta. Det står ingenstans att man inte får det nämligen.

I skolan kan jag svagt påminna mig användningen av detta tal. Men hur det gick till och framför allt varför har jag oerhört svårt att komma ihåg. Nu ska man också komma ihåg att jag verkligen inte var nåt mattesnille i skolan. Vissa påstår att jag inte är det nu heller. Vissa påstår tom att jag inte kan räkna alls. Elakt förtal!! Pytt… jag har varit mer lämpad för humaniora.

Även om jag vore ett mattesnille och ville fira dagen, med vad? Hörde på radion att man fått nån skolklass till att skriva en massa decimaler eller tal eller vad i jösse namn dom pratade om. Jag fattade nada. Då är det ju en himla tur att jag inte går i skolan, utan bara behöver räkna plus och minus och rabbla gånger-tabellen då och då. För den kan jag verkligen. Himla bra skolvetenskap.

Nu har det PIrrat i min hjärna alldeles för länge om detta för mej banala och ointressanta ämne. Så nu går jag på gymet. Och skiter i att fira. Jag tror jag ska fira en annan dag, som jag faktiskt missade när det begav sig. Jag ska fira Mors Dag, även det en dag som jag inte tycker man ska fira speciellt. Jag är glad att jag har barn som hör av sig flera gånger om året och frågar hur jag mår, det är alldeles tillräckligt. Men varför inte – Mors dag på soffan… boken jag läser nu är så himla spännande… Ha en härlig måndag!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Fira dagen?”

  1. Dessa alla konstiga dagar som ska firas. Jag vet inte ens vad det där är för dag så något firande av den blir det då inte. Annars är jag absolut för att fira. Ju mer man firar desto bättre. Kanske ska jag fira att det är tö idag och plusgrader. Tar en kopp kaffe till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *