Lätt skadad!

Ibland säger jag mig ha tur. Det är dom där åren när påsken är sen, när all snö är borta och det inte är nån som undrar varför jag inte åker skidor? Den här påsken kan det bli svårare att komma undan. Den kan mycket väl bli en sån där högtid då skidorna måste fram.

Av den anledningen tog jag faktiskt fram skidorna i helgen då vi förlade vår lediga tid till Lantstället. Jag har jättegamla skidor, med såna där bindningar som ska passa ihop med skorna genom en ”ögla” på skon. Öglan ska stickas ner i ett mellanrum på bindningen och sen ska man vika upp en plastflik så att den sitter. Fattar ni? Inte jag heller. I alla fall så är den där plastfliken jättesvår att klämma fast på ena skidan.

Glad i hågen skulle jag i alla fall prova att åka skidor på sjön. Verkar ofarligt! Ena skidan fungerade bra men när jag kom till trögsidan så lyckades jag absolut inte få upp fliken. Jag tog i allt jag orkade och plötsligt gjorde det jätteont i hjärtetrakten. Man vill ju gärna dramatisera, annars skulle jag väl sagt att det gjorde ont i revbenstrakten. Försökte om och om igen, men lika ont gjorde det och ingen skida blev fastsatt. Högröd i ansiktet och arg som ett bi lät jag skidorna ligga kvar i snön och promenerade på sjön i stället, där för övrigt den andre personen i hushållet sedan länge skidade fram och tillbaka med friska tag.

Min skada består dock. Jag har jätteont rakt in i bröstet och utgår från att det är nåt revben som fått sig en törn. Tänk va! Kan man inte ens böja sig ner en stund utan att man ska få bestående skador? Å andra sidan får jag ännu ett bevis för att min tes är rätt: Man ska akta sig för extrema motionsaktiviteter.

Jag har läst en undersöking där man konstaterat att ingen tycker det är roligt att höra vad andra drömt om. Men visst var det bra konstigt att jag av läkare blev ordinerad att äta mer kaviar!!! Inget dåligt recept eftersom jag älskar kaviar. Problemet var bara att en sån där stor tub med Kalles Kaviar kostade 1 000 kr. Var får man allt ifrån?

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *