Stilla veckan i påsk

I år behövde jag faktiskt inte beklaga mig över att det är så besvärligt att frakta ALL mat genom djupsnö och snårskog. Att det blir så mycket att tänka på när man ska ordna meny för många under flera dagar i skogen. Att det blir trångt när alla ska sitta i liiiillllla köket.

Nej nu kunde jag stilla vandra stigen fram på väg som härdats av snälla skoter-körande grannar. Nu krävdes inte särskilt många vändor med matkassarna från bilen. Nu var huset uppvärmt och städat och klart sen helgen innan. Bara att stiga in och börja elda.

Påskmaten gick i minimalismens tecken. Två små förpackningar med rökt resp gravad lax. En sillburk. Ingen skinka. Ingen prinskorv. En färdigstekt köttbullsplastask som åkte direkt in i frysen och inte blev uppäten. Några avocadosar. En och annan köttbit. Minsta förpackningen grillkorv till brasan. En fryst regnbågsfile. Lite ansjovis och potatis till Jansonen. That´s it!

Men lite trist var det ändå…. att vara bara två …

Trots det så tycker jag att vi körde All In. Inte bara i pokerspelet. Utan även när det gällde utomhusaktiviteterna. Vi pallrade oss ner till sjön nästan varenda dag och vi tände brasa och grillade korv. Och vi bar ner skidorna och gjorde en liten sväng bortåt Långnäset till. Och det luktade rök av alla kläder. Och när vi for hem var vi lite rödbrusiga i hyn pga en och annan solstråle som hittat oss på isen.

Nu väntar andra saker att glädjas åt. T ex att det är bart på gatorna i stan. Att det är plusgrader. Att solen skiner. Att jag snart kan ta fram lättare skor att skrida omkring i och att jag ska till frissan i morgon. Mao En strålande dag och livet leker!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *