Det är måndaaaaag morgon

Imorse låg jag och gruvade mej länge innan jag vågade mej ut i badrummet. Jag drömmer så mycket. Och så verkligt.

Inatt stod jag framför badrumsspegeln och kammade mitt mörkbruna hår, färgat med hälften av 6:an och hälften av 7:an. Vad nu det betyder. Hon, frissan, frågar alltid: Ska vi ta samma som innan? Och då svarar jag: Ja, ta du hälften av 6 och 7. Och då ser hon så nöjd ut. Kanske är hon glad för att jag känner till lite om färgbranschen eller kanske är hon glad för att jag kommer ihåg något eller kanske är hon glad över att jag vill vara med och påverka mitt framtida (om en halvtimme) utseende.

I drömmen stod jag i alla fall och kammade mitt mörkbruna hår. Helt plötsligt, för varje kamtag så blev det grått. Det blev gråare och gråare och till sist när jag kammat klart så var jag helt vithårig. Det var ju hemskt! Vem vill vakna efter en sån dröm?

Nåja, hur det nu var så fick jag för mej att det nog skulle bli en alldeles särskilt härlig måndag så jag hoppade upp och har nu förberett mej för en ny dag i lättjans tecken. Idag är det Seniormässa och vem ska vara där om inte jag. Värsta Senioren! I badrummet har jag demonstrativt ställt fram fönsterskrapan och en hink – påttifall att jag skulle få nåt slags tecken om att just idag är det dags för vårstädning. Om, med förmodan, (nytt uttryck) ingen ingivelse eller lust kommer till mej så planerar jag en städattack fram emot helgen. Innan har jag helt enkelt inte tiiiid.

Jag måste:
–  ränna på stan
–  gå till tandläkarn
–  sjunga i kören
–  gå på möte
samt vila mej emellan varven!

Ha en härlig måndag ni med!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *