Okoncentrerig

Jag är okoncentrerad. Flackar från det ena till det andra.

Exempel 1: Jag har köpt en ny elektrisk tandborste, tredje försöket efter inrådan från tandläkaren. De två tidigare inköpta monstren har förpassats till den andre personen i hushållet, jag har inte gillat dom alls; huvudskakningar, vibrationer långt efter läggdags och spillningar.

Tänkte ändå att jag skulle prova senaste utgåvan, köpte förstås den dyraste som garanterar rotering åt alla håll. Och den är faktiskt bra. Jag får lov att säga att utvecklingen gått framåt sen jag köpte min första för 15 år sedan.

Nu står jag där och tänker att idag ska jag minsann göra rätt. Jag har läst att man ska dela in varje tandrad i 4 områden och sen ta varje område i 30 sekunder. Lätt som en plätt (i början använde jag tom klockan) – på dom första  4…. sen märker jag plötsligt att jag kör runt i  nederkäken hit och dit, precis som med en vanlig tandborste. Jag tappar koncentrationen, vet inte var jag är och inte var jag ska och inte var jag varit. Koncentration!

Exempel 2: Viktminskningsprogrammet. För några veckor sen satt jag och tänkte: Jaamen varför kan inte jag gå en sträcka varje dag? Jag har ju tid och det är roligt att gå, speciellt nu när det är bart. Så börjar jag i god stil, men helt plötsligt är det nåt annat som lockar dag 1 och kanske dag 3 och kanske dag 4 också. Då har plötsligt nästan halva veckan gått utan att jag följt min plan. Koncentration!

Exempel 3: Hemmets sysslor. Började förra veckan i stor stil. Drog fram dammsugare, fönsterputsare, trasor och hinkar. Kom så långt så att jag kunde ta fram mina gröna sommarkuddar till vardagsrumssoffan. Sen fes det av. Nu har jag suttit i flera dagar och stickat istället för att göra klart hela hemmet. Koncentration!

Så har jag det på dagarna och veckorna. Det rullar på och bara väldigt sällan är jag särskilt ledsen över min bristande uthållighetsförmåga. Nu ska jag på kör…  Jag tror snön börjar smälta i detta nu! Ha en härlig tisdag alla!

Publicerat av

barbro

5 reaktioner till “Okoncentrerig”

 1. Jo men visst det där känner jag också igen men hav tröst. Det är fullkomligt naturligt och vi är ju pensionärer och då kan man skylla på att man glömt vad man tänkte göra och vem vill gå ut nu i blötsnön som går upp till knäna och man plockat bort vinterkläderna. Tänk på att vi har friheten att göra vad vi vill så sticka på du bara.

 2. 1 Ta ut tänderna när du borstar.
  2 Är det fikat som lockar så måste du ju få avbryta för det.
  3 Var förvarar du honom, dvs fönsterputsaren? Dammsugare har jag själv ingen adapter för men du gjorde rätt. Mys du bland kuddarna.

  1. Hej Jan…. Jag blir så förvånad när jag får en kommentar, har inte ens kollat
   sen sist. Och, jag var tvungen att läsa igen för att kunna svara på din fråga
   om fönsterputsaren.

   Den är svart och gul, man måste ladda den. Sen kör man upp och ner med honom.
   Och plötsligt blir allting rent och fint.

   Det är inte Den Andre Personen i Hushållet som jag menar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *