Beskära rhododendron

Jag blir till och med osäker på hur jag ska stava ”beskära”…. Inget som jag normalt sysslar med tydligen.

Jag brukar inte ha problem med att något växer sig för stort. Nu hörde jag på en fantastisk grönfingermänniska på TV att man inte ska beskära sin rhododendron för tidigt och absolut inte för långt ner.

Inga problem, om jag hittar nån liten kvist längst ner närmast marken så kommer jag garanterat att låta den växa sig lite större innan jag börjar skära i den för att den ska växa rätt och bli stor och kraftig. (jag är våldsamt skeptisk till att denna växt överhuvudtaget kommer att visa sig i år, den såg rätt skraltig ut den 12 september 2015 när jag lämnade den åt sitt öde, kanske är den sur för att jag inte hälsat på…)

Nej, nu ska jag bara sitta på broa och kolla på min sommaräng. Jag kommer absolut att ha koll på vartenda grässtrå som dyker upp på det där bruna området  som ligger där alldeles intill växthuset.

Nu är det tisdag och det är ju också roligt!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *