opp i orra …

…. det är precis vad jag är just nu. ”Opp i orra” är ett jättebra uttryck som följt med mej från uppväxten. Det kan vara precis vad som helst men betyder egentligen att man är lite nervös, lite uppjagad för nåt som ska hända. Inte nåt tråkigt, utan tvärtom.

I väntan på …. Om några timmar börjar uppstarten inför kvällens konsert med Rock- och Popkören 65+ på Storsjöteatern. Uppstart kl 1400. Jag kan allting utantill, kan inte förbereda mej mer.

I väntan på …. i morgon  bitti drar vi till Stockholmsbarnbarnen en sväng. Allt är packat och klart, har inte ett dugg mer som kan förberedas där, går bara och vankar och väntar.

I väntan på …. flytten till Lantstället. Likt ett annat gammalt naturfolk drar vi till sommarvistet nästa vecka. Jag längtar, mest till att sitta på Broa och glo.

Det blir skönt att få vila upp sig ett tag. Det har varit en hektisk vår. Och där vill jag inte bli emotsagd. Det blir ett sånt antiklimax när man ska redogöra för nån, som faktiskt har lite att stå i, vad det är som varit så jobbigt. Tror jag ska börja säga: ”Snälla du, det är så mycket så det hiiiiiinnnnnner jag absolut inte berätta nu!” Då slipper man den där medlidsamma blicken som säger: ”Å herregud, människan sätter alltför stor tilltro till sin egen betydelse, hon tror verkligen på fullt allvar att hon har mycket att göra!!!”

Nu gäller det att få timmarna att gå…. Lunch = viktigt. Måla naglarna = viktigt och det skulle ju vara jätteroligt om jag kunde sitta still tills det torkat. Fixa håret = det är inte bra just nu, mer spray. Packa partyväskan med läckra skor (pytt! – fotriktiga med rätta sulan i), tandborsten och framför allt sminket = här gäller det att utmärka sig och se till att man syns.

Så ni hör, två timmar på det. Måste bli mycket pauser däremellan. Men ändå, det ska bli en sån rolig kväll och en sån rolig vecka. Jag är, om man får citera Sickan ”så glittrande gla”.

Vi hörs ifall jag snappar upp nåt internationellt och häftigt på min resa till landets huvudstad. Ha så roligt ni med!

Publicerat av

barbro

3 reaktioner till “opp i orra …”

    1. Men oj va synd, då var vi kvar i Stockholm. Hoppas det blir fler gånger som du
      tittar in. Vi ses!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *