Plötsligt händer det…

Kolla på salladen! Så här stor har den inte varit ens i slutet av sommaren tidigare. Det är nu det händer. Det är nu jag blir självförsörjande på grönsaker, OK bara sallad men ändå.

Sallad

Det beror nog inte bara på att jag har anor från bondefolket. Utan mer på att jag i år har kostat på en förmögenhet på bara skit. Kogödsel säck på säck. Såklart det blir bra.

Och igår eftermiddag, alldeles innan regnet och åskan kom, gick jag ut som en sann såningsman och strollade näring över hela gräsmattan. Kan bara tänka mej vad det ska ”ta”. Gräsmatta är förstås en stark överdrift. Den ser ut som att den fått fläckfeber och efter allt den fått stå ut med så tror jag knappast att den blir fin och grön över hela. Här har kört lastbilar, traktorer, slamtömningsbil så tung så tung, så den har fått utstå en del. Men kanske kan det blir fler partier som är gröna och kanske kan man då glömma dom där som är alldeles kala.

Igår kväll sent bestämde jag mej för att sluta vänta på rörmokarn och därmed vattnet. Jag satte igång med att diska och torka upp i köket. Och idag har jag städat resten av huset. Det går ju alldeles utmärkt att bära vatten och värma det på spisen. Så nu har jag så fint så fint överallt.

Alltså kan jag påbörja mitt fredagsmys nu på direkten. Ha så härligt ni med!

Publicerat av

2 reaktioner till “Plötsligt händer det…”

  1. Men vilken sallad. Jag har knappt fått ner fröna ännu men det är klart med den här värmen och så regn på det så kan det inte bli annat än bra. Oroa dig inte för gräset, ju mindre det växer desto mindre arbete. Jag har mossa och fläckar på min så du är inte ensam om det skulle jag tro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *