Går inte att lära sig …

”Man kan inte lära gamla hundar sitta”, ”Man blir aldrig för gammal för att lära nytt, det tar bara lite längre tid”…. Citat som man hör här och där och upp och ner. Stämmer förmodligen men inte på mej.

Jag kan lära mej många nya saker. Men två gamla saker kan jag aldrig, absolut aldrig lära mej så att det sitter.

 1. Annexet…. Är det stora huset eller är det ett mindre på sidan. Självklart har jag fått det förklarat för mej tusentals gånger, men det försvinner lika fort. När nån säger ”Vi bodde i annexet” får jag direkt en stirrande blick och ett suddigt uttryck. Mumlar något om att ”det var väl bra??” I skrivande stund kan jag inte med säkerhet säga vilket hus det är.
 2. Offside i fotboll. När är man offside? Jag har hört det massor av gånger, även där har jag bett om förklaringar från folk i branschen, folk utanför branschen och vanligt folk. Det är nåt med var man befinner sig när man tar emot bollen. Nu är det så bra att när man ser på TV så gör dom en linje över planen så att man direkt ser vem som var offside. Men om jag kollar live då är jag lost.

  Löjliga saker kan man tycka, och vad spelar det för roll. Men lite intressant är det dock att det aldrig fastnat, jag har ju trots allt uppnått en icke aktningsvärd ålder.

  Man kan ju också tänka: Gu va löjligt, det måste ju vara massor som hon inte fattat i alla år!!!
  Och jag kan också säga: Försök inte förklara, det försvinner som en humlas surr i sommarvärmen.

  Nu är det nationaldag… och den sången har jag inte glömt. DU GAMLA DU FRIA ska jag nu börja skråla så det hörs över hela byn. Flaggan vajar så fint, himlen är blå, det är varmt, jag har vita jeans (ska man ha det när man är så gammal?) och min fina hemstickade turkosa tröja (jomen den blev faktiskt bra!) med armband i samma färgställning. Jag är med andra ord redo att hylla Sverige!

Publicerat av

En kommentar till “Går inte att lära sig …”

 1. Vita byxor kan man väl ha hur gammal man än blir men för min del är det ingen ide för dom blir skitiga direkt, alltid är det någon glass eller matrest som råkar ramla på det vita. Det är väl sånt som är livet ska jag tro. Annars var det en fin dag igår och jag var på Kälarnedagen och minglade runt och pratade med folk man inte sett på ett tag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *