Va en liten gumma kan gnooo…

För en månad sen krattade jag löv för brinnande livet. Häromdan krattade jag kvistar. Började med att plocka upp en och en men insåg snabbt att
1. det var alldeles för många
2. det inte var bra för mitt välbefinnande och min halsbränna att böja mej ner så ofta.
(Visst är det väl många som har det problemet, alltså det med magmunnen som läcker eller inte sluter till eller som inte tål att det är snävt i midjan? Och visst är det väl många som knaprar i sig en Omeprazol lite då och då? Och visst hör det väl till åldern? Och visst skulle det säkert bli bättre om jag blev lite smalare för då skulle inte linningen sitta så hårt?)

Skottkärra

Skit samma, allt kan bli bättre av det ena eller det andra. Jag tyckte det verkade bättre att ta räfsan och kratta upp alla kvistar som fallit ner efter stormen. För det blåste verkligen häromdan.

Nu är det andra tider. Men bondelivet har verkligen tagit tag i mej. Jag ränner omkring överallt på tomten, ligger under buskar, krafsar med händerna, använder stora klipptången och gnooor. Börjar fatta varför så många säger att det är så mycket att göra i trädgården på våren. Sent ska syndarn vakna. Mina buskar innehöll så många döda gamla pinnar som var alldeles lösa och bara ville bäras ut i skogen och så många som pga sitt tillstånd inte ville vara kvar i ett samhälle där allt sprakade och grönskade, dom bara väntade på att bli befriade från den där besvärliga ställningen där dom av farten bara hölls fast av ett antal friska och livaktiga kvistar och inte för att dom kunde bidra med något. (Fundera på den ni…..)

Idag är det måndag och på dagens program står att jag ska städa Hus nr 2. Vi har två hus på Lantstället. Ett där vi bor och ett där andra bor när dom hälsar på. Till helgen har vi Släktträff här på Narasjön och då kommer några ur min kära familj hit. Det blir jätteroligt!

Men först måste jag raka benen och framför allt smörja in dom. Det är soligt idag och shortsväder. Visst är det väl många som har väldigt rynkiga ben? Och visst känns det inte lika kul att ha kjol bland folk? Och visst går det åt väldigt mycket lotion?

Frågorna hopar sig medan skurhinken väntar och den bryr sig inte om lurviga ben eller fläckiga ansikten eller att det gått sönder ett blodkärl i ögat så att jag ser ut som Kapten Blod om man tittar lite till vänster… Jag kör på bara! Härlig måndag ni med!

Publicerat av

3 reaktioner till “Va en liten gumma kan gnooo…”

 1. Oj, vad jag känner igen mig! Särskilt delarna med det kroppsliga förfallet. Omeprazol, Gaviscon osv. Sen är jag nog inte lika flitig som du, men lite gamla kvistar åker nog här också ibland.
  Trevlig sommar Barbro! Jag kanske kommer förbi kring den 24 juli om binär kvar på landet då.

  Ingrid på Mon

  1. Va roligt om du kommer förbi. Vi är här till september, men kan förstås vara på nån häftig utflykt
   ibland. Annars sitter vi här och glor för det mesta.

 2. Jo då, nog är benen rynkiga speciellt runt knäna men vad värre är åderbråcken breder ut sig mer och mer. Det enda som fortfarande är fint och ungt på mig är faktiskt fötterna. Dom ser lika ut som i min ungdom men vem fasen ser mina fötter Inte ens nu när jag har målat tånaglarna får man några applåder och busvisslingar.
  Trädgårdsgöra finns det hur mycket som helst av minsann. Själv har jag klippt gräs idag och det tar både tid och kraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *