Snart är det helg

Lusthus

Nu har jag putsat alllllllaaaaa fönster på lusthuset. Det är 86 x 2, in- och utsida. Det blir aldrig riktigt bra. Svårt att få till hörnen, det är 736 hörn och det är jättesvårt att komma åt där. Jag har oljat in mellan alla spröjsarna också, så då har det blivit lite oljigt på vissa ställen. Men det gör inget, jag putsar alla sidor ute och inne och sen får det vara bra med det. När solen skiner som värst och ligger på rutorna ser det väl alldeles flammigt ut, men då sitter jag inte där inne i alla fall.

Annars har vi idag handlat för 3:e gången. Det kommer bli svårt att svara nej på frågan: ”Har du …..”. Jag har allt. Tror jag! Nu väntar jag bara på barn och barnbarn som anländer i strid ström i morgon och nästa dag. Det ska bli jätteroligt!

Tycker mig dock märka en viss försämring i mitt tidigare så snabba och fantasirika planeringstänk. Nu har jag hållit på hela veckan och läst gamla urrivna recept, grillhandböcker från ICA under 3 års tid, tidningsrecept och fina gamla kokböcker. Tänker att jag borde förnya mej. Det slutar ändå på precis samma sätt varje år. Det blir sillunch med alla dom vanliga ingredienserna och sen blir det grillat lamm och där är jag inte riktigt klar över vilka tillbehör som ska vara. Jag har dock sett till att vi kan välja mellan nästan allt som finns på marknaden, antar att jag får hjälp med just dom svåra besluten.

Det har ju sina sidor när man har en bit till affären. Igår skulle jag ha Spagetti Carbonara till middag, något som både vi och barnbarnet gillar. När jag skulle börja steka bacon upptäckte jag att datumet gått ut. Om jag hade varit i stan hade jag kvistat till Maxi direkt och köpt ett nytt paket men det verkade lite väl drastiskt att köra 1,3 mil. Då satte jag mej ner och ville bara gråta…. vad göra istället. Nåja, efter att ha svurit på mej själv och min slarvighet och oförmåga till kylskåpsöverblick, gick jag ut i frysen och tog fram två kycklingfiléer. Det snälla barnbarnet tröstade mej och sa att det nog skulle bli lika bra. Och gott blev det, men rätten kunde inte tituleras Carbonara…

Är det för övrigt nån som nån gång lyckats blanda rätt mängd florsocker och vatten vid första försöket? Jag kan hålla på hur länge som helst, ibland så länge som ett helt paket och då kan man snacka om att man har lite att lägga ovanpå kakorna. Dom blev i alla fall både fina och goda så nu har jag en kaksort också.

Imorgon har jag vilda planer. Skogarna häromkring kommer att tömmas på björkar om jag orkar och hinner. Jag tittar för mycket på TV, där gör dom portaler och mattor och dom klipper ölburkar och gör ljusstakar av och jag gissar att dom där i Skåne kan sitta ute i sin trädgård hela midsommarnatten med en chic liten filt runt axlarna. Här har vi långt före mörkrets inbrott pga myggsvärmarna krupit in och gömt oss. Vi har ändå lite tur som har lusthuset. Där kan man faktiskt leka att man ändå sitter utomhus… det är liksom nära till naturen.

Nu har jag inte tid med det här längre. Jag måste planera vad jag ska göra imorgon …. inte glömma att lägga in sill, plocka blommor, hämta björkar… och just det…. visst är det otroligt svårt att tänka ut vad man ska äta när det inte är midsommar?…. det blir ju en del andra middagar också. För att inte tala om luncher. Om jag fick bestämma skulle vi äta varm korv varenda lunch. Tänk va lättsamt… men det går inte för sig. Här måste man hitta på roliga och kluriga varianter… hm! Som sagt, här sitter jag… nu måste jag börja fundera igen.

Jag vet att det kommer att bli så bra och roligt allting! Det blir det ju alltid! Hoppas att ni också får en härlig midsommar!

 

Publicerat av

3 reaktioner till “Snart är det helg”

 1. Glad midsommar till er 😜jag tror att det blir toppen var glad att ni är så många. Jag och Kjell firar med fina vänner. Saknade er änglar. Kram Märith

 2. Men nu du blir jag avundsjuk. Har du en riktig paveljong? Inte en sådan fjuttig i tyg som blåser sönder. Det är väl grejor det och då kan du sitta inne och kännas som ute i alla fall. Här är det också fullt ös och jag förstår inte hur man hann med allt när man jobbade.Önskar dig och de dina en härlig midsommar. Jag stökar i min loppis men hinner nog inte klart till efter midsommar. Nu riktar jag in mig på första juli istället. Tänk så mycket jobb det är med loppis och att diska och plocka fram allt.

  1. Jodu Anita. Det är ett riktigt Lusthus och det är bästa huset på hela tomten.
   Man behöver aldrig fundera om det blir regn när man har främmande och man kan gömma
   sig för myggen om dom är för svåra. Helt klart väldigt trevligt.

   Såg dig som hastigast på auktionen igår. Men sen försvann du…. Jag köpte en
   trasmatta som jag absolut behövde samt en lykta som jag inte heller behövde.
   Men det var en härlig dag och alltid kul att gå på auktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *