Stilla veckan börjar nu

Midsommar2016

Nu har utsmyckningen på min fina krona vissnat. Alla har åkt hem till sitt och jag känner mig också lite vissen, som en vissen knopp som inte har några som helst planer på att slå ut. Nu vill jag bara vila mej.

Vi har haft så härligt i midsommar. Sol ute och sol inne i tre hela dagar. Mer än man nånsin kunde tro och hoppas på. Vi har ätit gott och för mycket, vi har gått tipspromenad, slagit i spikar, kastat bollar, spelat kort, tittat på fotboll och umgåtts.

Och igår var vi på Auktion till Håsjö. Satt i flera timmar och försökte komma på nåt som jag var i behov av. Till slut slog jag till på en fin hemvävd matta för 50 kronor. Det är nästan fräckt att betala så lite när jag tänker på hur mycket möda den kostat den som tillverkat den. Blev också lite ledsen när jag såg fina hemvirkade överkast som hamnade i nya händer för en spottstyver. Förspilld kvinnokraft kan man tänka.

Idag när dottern stack iväg till Stockholm tog jag fram mitt lilla broderi och satte mej ner och sydde några korsstygn medan jag lyssnade på Sommar! Snacka om meningslös sysselsättning, jag syr doftkuddar….. inga kommentarer! Vilka vill ha en sån? När det blir auktion efter mej kommer dom att ligga i en låda med en massa annat ”rat”.Och auktionisten kommer att försöka prångla ut lådan genom att lägga på sak efter sak tills han äntligen får nån som förbarmar sig på ”en tjuga”.

Regnet har upphört, det blåser rätt mycket så då är det väl snart torrt på marken också. Jag bryr mej inte om några som helst utomhusaktiviteter idag. Jag ska läsa en bok ända tills det blir dags för nån slags ”rest”-middag. Och sen ska jag se på fotboll hela kvällen. Härlig måndag på er också!

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *