Stilla vecka slutar nu

Nu är det slut på att ligga och läsa bok halva dan, eller att glo i hammocken flera timmar, inte heller kommer finnas tid till att spankulera på tomten och inget göra. Nu börjar det hända grejer i byn.

Idag kl 1800 är det Vernissage på Bygdegården, dit ska jag. Sen är det fik i två veckor, i morgon ska jag steka våfflor och ordna brödfat och vara trevlig och ta betalt och träffa gamla bekanta hela dagen. På tisdag ska jag till stan och på fredag är det Allsång med mej som härförare. Vilken vecka! Det kommer att bli superkul alltihop.

Annars kan det ju ha sina sidor att bo på landet. Internetuppkoppling är inget man direkt kan räkna med, man får som nu vara glad att det funkar nån timme och då skynda sig uträtta allt man vill göra.

En annan läskig sak är att det stundtals ringer konstiga signaler på min telefon. Det liksom vibrerar en hög läskig ton. Om man lyfter på luren så brusar och susar det så det smäller i örat. Signalerna kan pågå en bra stund. Härom natten pågick dom mellan 0320 och 0340 då jag tror ur sladden.

Som så många gånger förut ringde jag därför Telia så snart jag vaknat. Jag behöver inte nämna köerna och meddelandena som man förmodligen ska känna sig lugnad av. Men när jag till sist träffade Joakim visste han plötsligt precis vad jag pratade om. Jag hade haft en Spökringning…… Ingen har tidigare låtsats om mitt problem, utan dom har bara sagt:
– Vi gör en felanmälan och sen skickar vi hem en tekniker
– Tror knappast det kommer en tekniker hit, det är ganska långt ifrån allting
– Vilken adress har du?
– Det finns liksom ingen adress, det här är en byväg upp emot skogen
– Ja men det ordnar sig säkert. Jag ber teknikern kontakta dej innan han åker.

Såna här samtal har jag haft minst 3 i sommar och lika många varje sommar i flera år. Det har inte kommit nån tekniker än.

Men Joakim var en hyvens grabb. Han meddelade flera gånger att jag skulle ha överseende med att ”läste in” vilka rutiner som gällde. Sa att han absolut skulle skicka en tekniker, men att det kunde dröja lite längre än normalt!! Att spökringningen berodde på att min ledning utsatts för något slags brott. Fantastiskt! Jag tror tamejsjutton att nåt kommer att hända nu.

Salladen

Fattar ni…. det är min salladsodling ni beskådar! Nu har jag börjat plocka av den också, faktiskt så fort jag hinner så grabbar jag ett salladsblad. Inser att jag knappast kan äta upp alla ändå.

Och i rabatten ståtar Vitpyttan (jodå den heter så) i all sin glans. Den står där så rak och fin! Ja jag vet att det liksom inte ska synas nån jord emellan, det ska bara vara grönt som sticker upp. Men det är på god väg! Nu tror jag att jag ska gå och titta på Pyttan igen, jag brukar stå där och hänga och snacka lite förtröstansfullt till henne, säga att det blir nog jättebra när hennes kompisar på sidorna växer och sluter upp kring henne. Jag är så glad över mina bondegener och förundrat tänker jag att tänk va roligt det kan bli med lite skit.

Vitpyttan

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Stilla vecka slutar nu”

  1. Vilken fin sallad. Jag är full av beundran minsann. Jo du vi pensionärer har mycket att göra. Det trodde man inte när man jobbade för fullt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *