på min gata i stan…

Idag ”gör” jag stan. Är inne på en blixtvisit för att träffa tandläkaren = inte så kul, frissan = väldigt kul, handla små saker = lyckosamt eftersom jag skrivit upp precis vad jag skulle ha, handla mat = nödvändigt, tvätta = inte så kul men nödvändigt.

Så nu sitter jag och väntar på att torktumlare och maskin ska göra sitt innan jag ger mig iväg österut igen.

Det är inte kul att besöka lägenheten så här hipp som happ. Jag vill inte alls vara här, det känns jättekonstigt att jag snart ska krypa in här igen. Det är varmt, det är ostädat. Man kan fråga sig hur kan det bli ostädat när ingen är här? Jo det har förstås sin naturliga förklaring. Den som var här städade inte innan hon åkte. Hon lämnade fingeravtryck på lådor och dörrar, hon fuskade med diskbänken, hon lät samma handdukar hänga kvar på toaletten. Hon hade bråttom härifrån med andra ord.

Men det gör ingenting, jag står ut en timme till och jag tänker inte städa nu. Jag vet också att när det börjar bli september och mörkret börjar falla över skog och sjö, då längtar jag hem igen. Och då blir det så roligt att städa och liksom flytta in igen.

Jag var på auktion förra helgen. Då fick jag se en fin byrå som stod där. Tyckte precis jag sett den förut. Just det, det var en sån jag flyttade ut i förrådet i fjol sommar. Fast den var rosa… Inte bra. Idag köper jag nya beslag och målar den vit. Kommer bli kanon. Ibland blir jag väldigt glad över att det inte finns nånstans att göra sig av med grejer direkt. Om ni fattar!

Härlig tisdag på er….

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *