Stilla flyter Don …

Vojne vojne vad tiden går. Nu har stockholmsbarnbarnen varit här en hel vecka och i morse åkte dom hem med sin mamma. Nu blir det tomt och tyst som på himlavalvet. En dotter är dock kvar i området så vi får väl njuta av lite liv och rörelse ett tag till.

I juli är det verkligen fullt upp med aktiviteter, man vet inte vad man ska välja. Vi har varit på kruskalas till Böle, fikat och jobbat på Bygdegården, grillat och spelat kubb och kollat när andra ansträngt sig på fotboll, haft stånd på Bygdegården (jo det är sant) samt förstås spelat kort så fort tillfälle givits. En kortlek är slutkörd, jag börjar på nästa idag när jag ska ägna mig åt stilla patienser.

Ute blåser sommarvind, jag går omkring med händerna på ryggen och beundrar mina fina blommor. Den som hade vissa tvivel runt min lilla sommaräng. Watch out! Snart blommar det! Gräset är högt som inför slåttanna och däremellan sticker små öar av blomställningar upp. Ska bli roligt att se när dom sätter igång och blommar. Hoppas snart. Kort kommer beroende på utfall.

I rabatten frodas allting och jag är så stolt. Salladen väller utanför sin låda och vi leker Skördefest varje dag. Nu börjar några bli lite gula så det gäller att skynda sig och skörda.

Igår på Bygdegården träffade jag så många bekanta. Och alla frågar hur det känns att vara pensionär. Jodå, jag känner flera stycken som fortfarande jobbar.

Ja hur känns det egentligen? Det känns fantastiskt. Att bara kunna gå här och ”poa på”, veta att det jag inte gör idag kan jag göra i morgon. Och förresten, vad är det jag ska göra? Jo just det, jag ska måla lite fönster och en dörrkarm. Men det kan bli den här veckan eller nästa. Man vet aldrig. Det är det som är det härliga med att vara pensionär. Man kan avvakta med det mesta tills man känner sig riktigt i form. Om man inte blir det nån mer gång så får man ta det är man känner sig skaplig.

Så det så… Idag är det bara en sak jag ska göra och det är att sätta mig i en telefonkö och säga upp abonnemanget på Canal Digital inför hösten. Det kan ta hur lång tid som helst, jag har nämligen noterat att man får vänta längre om man ska säga upp något än om man beställer. Ibland har jag varit finurlig och valt ”fel” siffra, men se den gubben går inte. Då säger dom bara att dom inte kan hjälpa till men att dom gärna kopplar till en kollega som har hand om just uppsägningar. Så får man sitta ännu längre. Jag tar helt enkelt ett korsord med mej och ringer upp.

Härlig måndag på er!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *