Utmaning!

Så fort man öppnar tidningen eller lyssnar på radion så hör man om unga människor som cyklar Sverige upp och ner, vandrar 50 mil på några dagar, svälter sig igenom regn och rusk, frost och dimma, snö och is. Varför, jo dom söker utmaningar! Dom är fantastiska, envetna och uthålliga det är ett som är säkert. Och fantasi har dom också, som kan hitta på allt.

När jag var ung hade jag bara en utmaning och det var att få min lilla lön att räcka till hyran, lunchkuponger så jag inte skulle svälta ihjäl samt inträdesbiljett till alla dansställen som fanns i och runt Östersund. Och det var förresten en jäkla utmaning att gå på dans. Man visste ju nämligen inte alls om man skulle ”få dansa” en enda låt eftersom det var killarna som bjöd upp och vi tjejer stod runt väggarna och försökte se söta och aptitliga ut hela kvällen. Inte förrän sista halvtimmen fick vi chansen, då det blev Damernas. Men då kunde man ju inte gå till nån som man inte hade dansat med tidigare under kvällen. Hur skulle det se ut? Nåja, det var inte så farligt, på den tiden var Östersund en garnisonsstad och det vimlade av militärer. Jag var faktiskt riktigt ”gängs” (om jag minns rätt hi hi).

Jag hoppas att ungdomarna inte gör allt det här för att dom redan är less på att jobba varenda dag och se framför sig år av arbete där det kanske inte alltid händer så mycket. Fast det kommer det kanske att göra för dom. Dom gillar ju nämligen förändringar också och dom har höga ambitioner.

Det hade jag inga heller. Ambitioner. Jag var så nöjd och glad med alla mina jobb, jag bytte förstås arbetsplats då och då, men det föresvävade mig aldrig att jag skulle byta bransch, sticka iväg på en långresa eller företa mig nåt helt annat. Nejdå jag var bara nöjd och glad.

Jag är förmodligen Meskluten personifierad. För nu är jag lika nöjd och glad att inte göra nåt alls! Bra va?

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *