Slut på friden

Det är små men ändå tydliga tecken. Om man är vaksam så ser man dom direkt. Plötsligt viker bilen framför dej av och åker in på en skogsbilväg. På broa hos folk står det stövlar. Lite här och där ser man en vit liten hink som står och liksom väntar på något. Och rätt som det är känner man en ljuvlig doft av något sött och orange. Det är hjortrontider.

Det innebär, förutom att man om man har tur och äger en viss skicklighet, kan få sig lite nyplockade bär, att det är slut på friden. Sommarfriden alltså. Nu är det slut på helt lata dagar i solen, med en bok, halvslumrande. Nu är det bär på gång och trots att jag inte EGENTLIGEN behöver hjortron så måste jag iväg och plocka några liter. Så det gjorde vi härom dan. 4 liter, alldeles lagom.

Hjortron

Men det stannar inte vid det. Blåbären är också på gång. Och snart hallon. Det blir ett liv och ett tjiv. Fast jag har så bra, jag kan gå utanför hagen och plocka lite blåbär en halvtimme, sen går jag hem och vilar och fikar. Och så kan jag hålla på i flera dagar. Bara roligt alltså.

Annars flyter ledighetskommittén på. Det känns som att det är lördag hela veckan. Det är grillat och vin och mysiga kvällar veckan lång. Idag hade jag faktiskt söndag, men det var ju kul att jag hade fel för då får jag en tidning att läsa.

Nu ska jag diska efter frukost, sen intar jag ryggläge i en härlig solstol med en bok som är väldigt bra. Sen drar jag mig sakta ner mot sjön och tar mig flera dopp, det är varmt i vattnet. Behöver jag säga att jag har det bra! Härlig lördag på er alla!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *