Jakten på rabatt eller Snåljåpen på sta

Varje vår har jag samma diskussioner med mig själv. Baddräkt eller bikini. Och varje år kommer jag fram till att jag är för gammal och för rynkig och har för mycket skinn som hänger här och där. Alltså ska det bli hel baddräkt för mig hädanefter.

Varje år, nästan, köper jag nån ny hel sak. I fjol ett linne och små svarta byxor  till, det skulle gälla som baddräkt enligt affären. Det blev ju jättetjockt och varmt, trots det silkiga tyget. När jag har den på mej blir jag svettig efter två steg. Jag har en gammal baddräkt som jag brukar ta. Den köpte jag på Kanarieöarna en gång för säkert 20 år sen. Det kan man ju fatta att den sett sina bättre dar.

Och varje år, nästan, kommer jag ändå på att jag i alla fall måste ha en bikini för att inte svettas ihjäl. Och varje år har jag samma diskussioner, fast nu med en annan inriktning. Varför skulle inte jag kunna ha bikini? Jag gör väl som jag vill? Den som inte vill behöver inte titta? Man har väl rätt att vara rynkig när man är 67? Ja ni fattar.

Så igår när jag var i stan för att tvätta alla lakan som många har legat i, tog jag mej en tur ner på stan och bh-affären. Inledde med en mycket negativ fråga – det ska man aldrig göra….
– Ni har väl ingen bikini i min storlek förstås?
– Det har vi säkert sa hon, med rätta, lite surt.
Det brukar börja sådär och se blir biträdet mer och mer svettig och högen i provrummet växer så när det kommer nya kunder vänder dom i dörren. Det finns inget dom kan prova. Biträdet försöker ropa: ”Stopp… jag har massor så snart den här damen är färdig”.

Men nu var det andra bud. Hon sa direkt: ”Den här kan du ha”. Jag blev överlycklig eftersom den var i glada ljusa färger och hade ett ett härligt mönster. Dom brukar vara svarta, dom där som har bh som är som ett tält. Så jag hoppade in och provade och den passade direkt. Jag blev jätteglad.
– Nu har du tur. Den kostar bara 300 kr, halva priset under yranveckan.
– Ja men va roligt. Och sen har jag ju På-Stan-häftet, där ska man ju få en rabatt på 100 kr om man köper badkläder.
– Ja fast det gills ju inte på den här. För den kostar ju bara 300 kr nu när den är nedsatt och det är alla badkläder över 500 som man får 100 kr i rabatt för.
– OK, surade jag men eftersom jag ändå var så glad över bikinin så tog jag den så klart ändå.
När jag betalade pratade jag samtidigt med min kompis och kollade inte så noga på kvittot. Jag tyckte att 300 kr var ovanligt billigt för en sån fin bikini. När jag kom ut tittade jag dock på kvittot och såg att Byxorna kostade 400 och Bh:n 300….. In igen.
– Men sa inte du att det var halva priset den här veckan?
– Ja fast det är ju bara på BH:n. Trosorna är ju för sig.
– Ja men då blev ju priset 700 och då kunde jag fått min rabatt från häftet.
– Nej så räknas det inte. Inget av plaggen kostade över 500 så därför får du ingen rabatt.

Snåljåpen i mig blev lurad än en gång. Otaliga är de rabattkuponger som jag ägt och som inte gäller just det jag köpt, inte den dan och absolut inte ifall man köpte två. Det finns så många reglar runt rabatt och motvilligt beundrar jag personalen som har koll på alla kryphål. Tänker ändå: Service… att ge det lilla extra … skulle inte det vara något.

Men det var igår det. Idag rivstartade jag dagen kl 9, fick i mig lite frukost, tog en promenad fram på byn, stannade och morsade på kusinen som hade främmande av en gammal barndomskamrat, stannade och fikade, gick hem och passerade grannen som just skulle bjuda en annan granne på fika. Stannade där och tog en kopp. Masade mej hem, då var klockan 1300. Och nu ska jag åka på auktion till Ragunda. Man måste ju säga att jag har ett späckat schema.

Solen skiner och jag är gla tralala! Trevlig helj (jag vet hur det stavas), tjohej

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.