Det är mer nu

Ojojoj, det är mycke nu. Det är i alla fall mer nu.  I alla fall för en som inte är van. För en som har latat sig hela sommaren. För en som masat sig upp och ätit frukost och varit klar sådär vid halv tio. För en som hasat iväg på en liten långsam promenad på landsvägen. För en som knappt hunnit planera lunchen förrän det varit dags för lilla drinken och middagsgrillen.

Nej nu väntar andra tider. Jag hade tre fönster kvar som ska målas vita, dom blev kvar sen i fjol. Ett är nu målat och i morse kastade jag mig med dödsförakt över rakbladet och tog bort allt vitt som absolut inte ska finnas på själva glaset. Mycket vitt var det. Som tur är har jag fallenhet för att hantera rakblad. Jag menar förstås på en yrkesmässig nivå. När jag började jobba som kontorist fanns inga elmaskiner, inget tipp-ex, ingen rättelseknapp och ingen stavningskontroll. Fel fick inte skrivas. Punkt. Men OM man t ex skrev bokstaven f där det egentligen skulle vara ett a, backade man och skrev ett a ovanpå f. Sen tog man lilla rakbladet och skrapade och se, där stod ett a. Skicklighet var ordet sa Bill. Idag blev det mycket skrapa. Men nu är ett fönster klart i alla fall.

Hallonen står röda och stora och väldigt färdiga. Plockade i förrgår. Kanske har dom ramlat nu ner efter regnet igår. Måste kollas upp. Mitt blåbärsställe bakom knuten vägrar i år att leverera, finns inga bär. Måste hitta nytt ställe. Har inte kollat upp om det finns nån svamp. I fjol fanns det inte en enda, det är ett som är säkert. Måste kollas.

Igår var vi till Ikea och köpte konstigt nog ljus och servietter. På vägen dit passerade vi, ja passerade och passerade, det fanns en lada i närheten av Kovland där dom hade en stor garnaffär. Jag köpte rosa garn till en babykofta!!!! Det finns inte nog med utropstecken efter den meningen. Vem som ska ha den? Som vanligt ingen som vet. Jag ”kaste opp” igår och det var så himla kul så jag stickar väl på och sen lägger jag den till Röda Korset eller nåt.

Och idag kommer kusinen från Stan. Och innan dess måste jag…..?? Fast nu medan jag skrivit det här så har pulsen gått ner, jag har på allvar börjat fundera på vad jag ska göra Egentligen… Det blir alltså just nu en lååång frukost och sen får jag se.

Härlig onsdag på er.. för det är väl onsdag? Dagar har jag ingen koll på och absolut inte datum. Vem vet vad jag sitter här och missar!

Publicerat av

2 reaktioner till “Det är mer nu”

  1. Det är på kvällen den late får brått heter ett ordspråk och jag har gjort som du hela sommaren, inte uträttat något av det tråkiga som ligger över en som vedklyvning och målning. Så idag har jag också satt igång med vedklyvningen och du. …..jag hatar det.

  2. Verkar som Du hittat rätt rytm🎶🎶det är bättre att jobba på högtryck när det är lågtryck💕så fortsätt njut tills högtryckets slut👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *