Många sidor blir det

I flera veckor har jag gått runt och tänkt att det är så härligt på Lantstället, att jag inte vill flytta hem till min gata i stan och att jag inte vill att sommaren ska ta slut. Den har ju varit så härlig!

Men igår kände jag den första höstmorgonen. Det var lite kallare, det var dagg i gräset och kvällen innan var det väldigt mörkt. Det börjar dra ihop sig med andra ord. Och jag vet ju att när det gått några veckor till så är jag fullt nöjd med att dra mig inåt stan och den soffan och den promenaden bland gator och hus och den svängen ner på stan och det fikat på Wedan. Så är det varje år.

Men än återstår en hel massa att göra, som jag inte hunnit eftersom det just har varit så himla fint väder. Jag har två fönster kvar att måla i ”gästhuset”. Så igår, efter att ha gruvat mig halva dan, satte jag igång. Är det nån som vet hur många sidor det är på en fönsterkarm? Som ska målas så prydligt så att inte träet syns? Jag har inte räknat dom men jag vet att det är för många.

fönster

Och såklart hade jag en plan från början. Att jag skulle börja med den sidan och fortsätta åt höger, men rätt som det var så började jag fundera på vilken plan jag haft egentligen. Man kan alltså än en gång konstatera att jag har svårt att hålla mig till en på förhand bestämd plan, mina tankar rör sig ju hit och dit och då blir det såklart samma med huvudet. Jag brukar säga att jag har ett rörigt intellekt. Andra har ett rörligt. Nej, det blev att jag målade än här och än där och varje gång jag slängde ut hela huvudet för att kolla hur det såg ut på andra sidan så hade jag missat något. Vem 17 köper fönster som går utåt?

Nåja, grundmålningen är klar så idag blir det lite lättare. Syns inte om man missar lite vitt på vitt. Det underligaste med gårdagen var att när jag kom in igen hade jag fullt med målarfärg på tre tåtoppar på höger fot??? Man häpnar! Kan inte minnas att jag gjorde nån akrobatisk övning under tiden. Och spillt… nej knappast på tåtoppen. Gåtan är olöst och idag fortsätter jag måla… förmodligen hela dan.

Lite trött är jag också. Handboll kl 0100 och när jag ändå var uppe så kollade jag på Sara också…. vad gör det, jag kan sova en annan natt….

Publicerat av

En kommentar till “Många sidor blir det”

  1. Tänk att jag har också allt vitt på huset som skulle ha målats men nu regnar det ju och så veden som ska in i vedboden och alla bär som ska plockas och här sitter jag framför brasan och latar mig men jag har i alla fall haft två loppisbesök idag och tjänat 25 kronor och bilen är lagad och ska hämtas. Snart kan jag åka när jag vill och vart jag vill. Härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *