Veckorna går

Vojne Vojne, vilken vecka det har varit. Knappt hade jag börjat fundera på att ”sakre ihop” och börja tänka på hemfärden, dvs äta ur frysen, ta ur lakanen och göra en prydlig hög som skulle hem och tvättas, plocka alla bär som jag behöver mm mm.
Så ringde stockholmsdottern och ville komma upp med sin familj några dagar. Jätteroligt förstås, och oväntat. Det var bara att dra iväg till Hammarn och handla mat, lägga i nya lakan, måla klart fönstren och städa lite försiktigt. Det senare är något som jag för övrigt alltid tillämpar nuförtiden. Jag tar bara det grövsta.
Vi har haft så roligt några dagar. Dom har fiskat, vi har ätit surströmming, hackat pärer hos én Björn och kollat lite på svamp. Dottern svingade sig dessutom upp på värsta stegen och målade hela framsidan på huset, både rött och vitt. Puh! Jag har våndats över detta, jag vågar inte gå upp på en stege. Kan bara se hur jag viftar till med färgburken i ena handen när det kommer en geting eller nåt. Och jag kan också se hur jag sen svävar ner till marken. Det lär vara bra att visualisera saker, det säger dom hela tiden på OS, men knappast är det väl lämpligt att tänka på hur det ska se ut när man ramlar ner.
Igår var det en solig och härlig dag. Jag plockade 4 dl svartvinbär, dvs hela busken. Jag har gjort krusbärsmarmelad, yammi och jag har tittat över mina landområden, dvs pallkragarna, och gett dom lite mer näring inför vintern. Gör man det?
Dessutom var det igår en rolig fotbollsdag. ÖFK vann först och sen vann Brasilien. Kunde inte bli bättre. Ska bli skönt när OS är över så man kan få titta på ett vanligt TV-program nån gång, t ex nån mysig serie.
Idag småregnar det så det blir kojdag. Ska börja om på boken som jag startade kl 0210 inatt, jag fattade nada. Och sen ska jag bara elda och ha det mysigt. Samma önskar jag eder!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *