En sak mindre att reta sig på

Snart finns det en sak mindre att reta upp sig på.  Om några dagar ska jag nämligen packa ner routern som förärats mig av Net1 och som nu ska återsändas eftersom jag sagt upp abonnemanget.

Det fungerar verkligen inte bra. Ojämnt. Vissa dagar kan jag faktiskt komma ut på nätet utan att använda ett gem som jag ska stoppa i ett litet hål i den svarta dosan, vänta tills allting släckts (tar tid) och sen vänta igen tills allting lyser. Allting och allting. Om jag har en ”plupp” får jag vara glad. Tänk om man kunde få se hela panelen, hela fem streck, lysa en vacker dag. Då skulle det bli drag i nätverket det kan jag lova. Det där med gemet känns verkligen som att dom luras, att det skulle vara Dolda kameran eller nåt. Men faktum är att det fungerar stundtals.

Jag blir också förvånad och förundrad över hur det helt plötsligt varje månad runt den 20:e går väldigt trögt med uppkopplingen. Varje månad! Och då vet man att det kommer ett litet meddelande ”Du har snart förbrukat din datamängd, vill du köpa mer?” Bara båg förmodligen. Och om jag inte köper mer så säger man vänligt att det absolut inte kommer att sluta fungera, det kommer bara att gå oändligt mycket långsammare. Omöjligt! Kan också undra hur det skulle gå till, sänder dom bara hälften så starka signaler till just mej då? Eller mixtrar dom med dosan därifrån dom sitter? Frågorna hopar sig och förmodligen finns det nån som har svar, jag fattar det bara inte.

Men snart alltså gör jag ett fint paket och skickar tillbaks routern. Sen får vi se nästa vår, kanske har dom då dragit in fiberkabeln som vi väntar så ivrigt på.

Och när jag inte retar upp mej på etervägar så hasar jag runt och letar svamp. Blodriskor mer bestämt. Har faktiskt hittat några i flera dagar nu. Det känns som högsta vinsten varje gång man ser en svamp, och varje gång man kan konstatera att det är rätt svamp. Det finns ju många som är fel.

Det var lite om Livet på Landet så här en alldeles vanlig underbar tisdags eftermiddag.

Publicerat av

2 reaktioner till “En sak mindre att reta sig på”

  1. Själv tittar jag mest på en liten vit
    Och i slutet av veckan kan jag åter ha din svåger i blickfånget.😉 ses Förutom mässa med viner har vi bokat konsert med Lena Ph

    1. Då får vi hoppas att alla tre sakerna utfaller till belåtenhet.
      Vi ses väl när höstmörkret faller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *