Det hade jag ingen aaaning om

Läste igår om en familj i Jämtland som gått med i ett EU-projekt. Projektet gick ut på att man skulle låta korna gå ute i skogen och beta av och på så sätt skulle både skogen och jorden och korna och mjölken och bonden och hushållet och alltihop bara må bättre och bättre.

Inte visste jag att det var AGROFORESTRY vi sysslade med hemma på gården när jag var liten. Vi släppte också ut korna varje dag på sommaren. Dom var inte inhägnade utan tassade runt i skogen och åt och hade det mysigt. På kvällen när det var mjölkdags hörde man skällkon komma trummande nerför stigen. Antar att det var mjölkningen som hägrade och att det var därför dom kom hem från den mysiga semesterdan i det fria. Man minns ju själv när man lämnat ett amningsbehövande barn några timmar och brösten började ömma. Då letade man sig hem fort som fanken.

Idag gick flyttlass nr 2 in till stan. Fulla bilen igen. I morgon tillbaka österut för att hämta mer och på måndag flyttar vi tillbaka till vårt vinterviste bland gator och torg hemma på våran gata i stan.

Men först ska jag på surströmmingskalas och i morgon ska jag vara ideell.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *