Lulu is back in Town…

…. så lyder början på en gammal jazzlåt och den tyckte jag passade så bra in på mej nu. Jag är tillbaka på min gata i stan och det har varit flöjigt i två dagar kan jag säga. Här finns massor att göra. Vi har inte varit här sen i maj och trots att nästan ingen satt sin fot här inne så är det fullt med damm. Fönsterna ser lurviga ut, badrummet verkar ingrott (fast det är ju omöjligt) och jag har massor att tvätta. Med andra ord har jag riktigt roligt, fast trött blir jag. Det är lite skillnad att hasa runt på Lantstället och plocka nån liter bär på en dag. Här är tempot ett annat. Förstås beroende på vem man jämför med.

Nu har jag i alla fall putsat fönster, hämtat ”vinterkuddarna” från källarn och bytt ut sommar-dito-na, undrat vilka ”saker” jag brukar ha framme på bord och bänkar, kollat ljusstakar till alla förmångapaket med ljus som jag köpt under sommarens rajder på Ikea. Nu återstår att köpa nya blommor ”för dom gamla har tatt slut” (återigen en meloditext).

Sen har jag förstås varit absolut tvungen att ranta omkring på stan för att känna stadspulsen. Både igår och idag har jag varit där och spanat på folk och fönster. Idag blev det lunch och igår fika. Det är till att nöjda sig.

Idag kom en broschyr från Mio. Kul att se vad som är nytt i år! Jag fascineras över deras sängstyling och försökte faktiskt slänga iväg en filt lite käckt över nederdelen på sängen. Det liknade inte alls bilden,  såg bara hafsigt ut. För att inte tala om alla kuddar som dom ställt upp, det vill till att inte vara så trött när man ska lägga sig, lär väl ta en jädra tid att plocka bort alla dom där. Och var ska man lägga dom under natten? Kanske ska man sova på dom? Men då kommer dom bara att se ut sådär första dan efter sänglinnebyte. Sen blir dom väl, precis som mina kuddar, sladdriga och ostrukna. Verkar inte vara något för mej, jag gör väl som vanligt, lägger på överkastet och radar upp tre fina kuddar och det  blir fint det med.

Härlig tisdag har det varit…

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *