Vilse i pannkakan

Få människor blir handfallna och vet inte riktigt vad dom ska göra när det är fint väder. Dom flesta verkar bara störta sig ut i naturen och njuta dagarna i ända. Jag är tydligen inte sån.

Jag blir alldeles ”ställd” när det är så här fint och jag dessutom befinner mej i stan för första gången på 3,5 månader. Jag har liksom inte hittat min plats ännu. Om jag hade varit i Övsjö hade jag garanterat suttit på broa större delen av dan, lommat iväg till skogs en sväng, gått en tur längs landsvägen. Men här, på min gata i stan, är jag vilsen.

Jag tycks tro att uteliv bara kan idkas på min hemmabana i östjämtland, att bären bara finns där, att skogen inte är lika nån annanstans. Knäpp var ordet, sa Bill.

Så jag sitter här i lägenheten, som för övrigt är totalstädad sen förra veckan. Varför hade jag så bråttom med det? Sen går jag en repa runt kvarteret, sitter en stund på altanen, går in och vankar, undrar om jag har nåt att göra, glor i soffan, går ut igen.

Jag har inte fattat att jag har skogen runt knuten även här, att det finns både bär och svamp i den också, att jag faktiskt bara kan sitta på min altan och glo hela dagen här också. Enkelspårig och dum, var ordet, sa Bill.

Fast å andra sidan är det tur att jag har lite tid över. Det tar nämligen en otrolig tid att uträtta någon som helst syssla i det här hemmet just nu. Jag hittar inte i mina egna skåp, jag vet inte var jag har mina kläder, min Walking-closett (hur stavas det?) är i oordning, dvs i byrålådorna är plaggen inklämda tillsammans hur som helst, visst borde dom väl färgsorteras? Om jag ger livet en dag eller två så kommer det att ordna sig. Kanske redan idag förresten, för idag börjar kör-sången och på torsdag är jag ideell och sen går det nog av bara farten, jag blir nog van.

Och visst är det fantastiskt med det vackra vädret. Här innifrån ser det otroligt varmt och skönt ut. Jag tror jag spritter ut i ett höstskri och sätter mej på stadsbroa en stund. Härlig tisdag på er med!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Vilse i pannkakan”

 1. Du skulle ha varit här hos mig så kunde du hjälpa mig att tvätta mattor nere vid sjön. grilla lite korv till lunch och kanske ta en båttur eller ta en promenad efter strandstigen och sitta och fika borta på brorsans fina brygga. Till och med ett bastubad kunde vi ta. Men…..eftersom du inte är här får jag väl göra det själv

  1. Tack för det! Du anar inte hur många råd jag fått om hur jag ska tillbringa
   dagarna. Men såklart rullar dom på och jag vill bara försöka vara rolig när
   jag säger att jag sitter och glor dagarna i ända. Fel, men vad ska man skriva
   om ibland?

   Idag ska jag i alla fall till Lasarettet och agera Röda-kors-värdinna. Det är
   ett väldigt roligt jobb. Man känner sig nyttig och behövd. Och i morgon ska jag
   med alla Värdinne-Damerna på utflykt till Lit. Och på lördag sticker vi till
   Mallorca. Snacka om att ha mycket att göra!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *