På våran gata i stan igen

Det var det det. Nu har jag varit en sväng till främmande land. Flygandes över en bit av Norge och halva Europa tog det oss inte ens 4 timmar att komma fram till Mallorca. Visst är det fantastiskt!

Hotellet var super. Frukosten var riklig. Middagen likaså. Lunch blev det också. Med en stor öl till, det var ju så svettigt. Enligt många lagom varmt, jag tyckte att 27 grader var kokhett. Är det ännu en sak som hör till övre medelåldern? Att man tycker det är jobbigt om det är för hett? Fina parasoller. Många tyskar, vilket var synd för då kunde jag inte tjyvlyssna där jag låg på min solstol och glodde. Var tvungen att fantisera istället. Man kan inte ana vilka historier jag fick till där jag låg och kisade med ett öga.

Många att titta på. Varför hade jag ingen sån där tunn tunn solklänning i djurmönster, som bara hängde över axlarna? Såg väldigt skönt och trevligt ut. Tänkte dra sta och köpa en, men besinnade mej. När ska jag ha den nästa gång frågade jag mig tråkigt/praktiskt. I Övsjö går man inte gärna omkring i nåt tunt som fladdrar, där är det rejälare doningar som gäller, t ex en gammal urblekt t-shirt om man vill skydda sig från solen. Solhattar hade dom också. Så fina. Jag passar inte i hatt. Men allllllla hade ju en. Och då kom jag på att 1990 köpte jag en keps på Naxos. Då var den rosa och skärmen var stel och fin. Nu är den melerad i obestämd färg, skärmen har pulvriserats och består nu av en massa små kulor. Den är så himla skön och man lägger den bara på huvudet, den skaver ingenstans, den är lätt och lättburen. Många tycker att den är jätteful.

Roligt att komma hemifrån en vecka. Och roligt var det igår kväll, när vi landade på Frösön. En halvtimme efter landning kunde man börja kolla gamla ÖP. Och idag en härlig dag med hög och ren och klar luft. En långsam promenad i om-givningarna, nu gäller att 1) få upp flåset 2) få bort överflödiga kilon 3) vänja sig vid vanliga frukostar och middagar. Skulle bli förvånad om det plötsligt stod en kock här i morgon bitti och stekte omelett. Nej nu är det vardag var dag som gäller.

Skönt det med!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “På våran gata i stan igen”

  1. Så roligt det verkar och jag tror absolut att du passar i en vit solhatt och en tigerrandig klänning. Det skulle jag faktiskt vilja se. Välkommen hem. Det är inte kallt här heller utan ganska fint och alla fina färger som lyser så grannt

  2. Härligt och fint med Mallorca. Vill minnas att de har en del fruktigt härliga viner. älskar också deras marknader med bifftomater, ostron vin, och ost. och så rent och fint. Hösthälsningar från grannarna som åker till Katalonien 1v. I oktober

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *