Ljusa idéer

Hemma igen efter besök i storstan i nästan en hel vecka. Det har varit mycket… mycket intryck … mycket möten …. mycket vandrande …. mycket bläddrande på klädhängare …. mycket mat …. mycket mackor … mycket kulturellt. Men faktiskt väldigt lite shopping, ja alltså jag försökte men det blev inget.

En dag fick jag se den här fantastiska saken som man kunde köpa med sig hem:

sminkorg

Man kan tro att man läst fel men det har man inte. Det är helt enkelt en sminkorganiserare med 9 fack. Va bra! Antar jag? Fast fattar inte alls hur den ska användas. Jag behöver bara 3 fack, mascara, penna och ögonskugga. Och hur skulle pennan få plats där? Antagligen gör jag helt fel när jag sminkar mej, jag dukar liksom inte upp en hel låda med grejer innan jag skrider till verket utan jag plockar åt mej en och en sak och kletar på. Kanske är det därför som det aldrig blir nåt jättesynligt resultat. Efter noggrant övervägande köpte jag ingen sån här, den kostade ju i alla fall 20 kr.

Något som jag ofta tjatar om är min lust till handarbete och min oförmåga att hitta det där roliga som jag vill göra. Det här skulle ju kunna vara något:

knuten

Helt enkelt den stickade kudden Knuten. Jättefin, och säkert inte svår att göra. Bara sticka långa remsor som man sen syr ihop och snurrar till. Men så tänkte jag på hur det skulle kännas för mej, som har ormskräck och t o m kan inbilla mej att dammsugarsladden är en riktig orm, när jag sitter där med ett flera meter långt och böljande material runt knäna. Och tänk när jag sen ska snörpa ihop den? Nej faktiskt jag avstår nog från den också.

Men jag handlade faktiskt en sak. En halsduk!!! Jag är faktiskt kort på såna!!! I alla fall i den här nyansen. Det finns mycket att säga om en vecka i huvudstaden, fortsättning följer!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *