Stockholms-tider

När jag är i Stockholm skulle jag kunna tillbringa hela dagarna på Åhlens City. Där finns alllt.. Och där kan jag gå omkring hur länge som helst, faktiskt ända tills jag blir trött i fötterna.

Först börjar jag med att stå i luftintaget och låssas att jag väntar på nån. Det är det många som gör. Under tiden som jag leker att jag väntar på nån kollar jag på dom som väntar och undrar vem dom väntar på, sen tittar jag på dom som kommer för att träffa nån och hur det ser ut när dom möts. Knäppt nr 1.

Sen drar jag mej neråt väskorna. Många väskor blir det… Och jag klämmer och känner och tar i dom. Skinnväskorna … dom som jag aldrig har råd att köpa. Ja inte lust heller och då är det inte bara för att jag inte har råd, utan faktiskt så har jag gjort så många väskfelköp så det vore synd att offra dyra pengar på något som det är osäkert att jag kommer att gilla. Det kan vara fel fack. Inget fack. För mycket fack. För tung. För lätt. Sitter inte kvar på axeln…Undrar hur många väskor jag köpt och inte gillat… Men jag kollar och känner och låssas att jag inte alls tittar på priset fast det är det första jag glor på. Knäppt nr 2.

Mössor… det finns massor. Stickade. Med små blommor på kanten eller med lite silverstjärnor här och där, eller kanske tofsar. Ibland provar jag en. Och hänger genast tillbaka. Jag passar inte i mössa. Har en gammal ful svart och tänker att den får väl duga i år också. Men kanske skulle det vara fint att ha en stickad med en liiiiiiten liten blomma ovanför högra örat. Självklart köper jag ingen. Tänker att det finns ju mössor i Östersund också och dom kan jag ju prova flera gånger och dagar så att jag är riktigt säker. Knäppt nr 3.

Halsdukar ska vi inte tala om. Va fina dom är! Och dom finns i alla möjliga tyger och stickningar och färgkonstellationer. Jag går och tar i dom och försöker hitta nån färg eller nåt mönster som jag inte redan har. Jag har faktiskt rätt många. Om jag är ute på shopping-stråt och inget hittar så lyckas jag alltid få med mej en halsduk hem. Bra att ha! Knäppt nr 4.

Jag kan till och med börja kolla på strumpbyxor. Mönster på bredden och på tvären. Jag som alltid köper samma sort på Kapp-Ahl och det är några som liksom drar in i magtrakten och som faktiskt sitter riktigt bra. Problemet är bara att de första 20 pådragningarna så skulle man behöva vara minst två personer som drog och slet. Dom är otroligt tajta. Men, som sagt, sen sitter dom. Kollar i alla fall vad som finns, om det är någon trend som jag missat. Knäppt nr 5.

Ja sen är det dags att vandra vidare. Uppåt. Till Damavdelningen och där kan man ju gå i flera timmar runt runt. Likaså på Inredning, det finns så mycket fint men jag har ju redan allt och kan inte frakta så stora saker. Fast jag tänkte nog att några kuddöverdrag hade man ju kunnat smussla med sig i resväskan och sen bytt ut sådär som av en händelse. Jag måste faktiskt smyga med det eftersom den andre personen i hushållet inte alls blir glad om han upptäcker ens en endaste kudde till. Men jag tror inte han har riktig koll så kanske skulle jag lyckas med en insmuggling.

Jag är ändå rätt nöjd med min trendspaning. Och framför allt så är jag rätt nöjd på att gå och stå. Jag är inte alls ledsen över att jag inget köpt, tänker att det var väl bra att jag inte har så mycket att bära när jag går därifrån. Vad är det som händer? Så tänkte jag alllldrig förr.(jag vet att aldrig stavas med ett ”l”).

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *