Sommar ut höst in

Jag har tvättat och strukit och vikit dom fint. För att få in dom på plats bland dom andra, var jag tvungen att ställa mej på knä och plocka ut allt ur skåpet, stapla och sen lägga in igen. Mina fina rosa byxor ligger nu bland dom andra roliga, soliga, somriga, sköna och lätta byxor. Det är sorgligt. Det dröjer alldeles för länge innan jag får ta på mej dom igen.

Jag blir liksom lite sorgsen när jag ska ”ömsa” garderob. På hösten vill säga. När det är tvärtom-byte är jag glad som en speleman. Nu ska tjocka skorna och tjocka jackorna fram och allt lätt och glatt ska bort. Häromdan var det en minusgrad och jag höll på att frysa ihjäl. Ändå hade jag på mej en varm jacka. Tänkte – vad har jag för kläder när det blir kallare? Faktum är att jag nog kan använda samma jacka då, när jag liksom vant mig vid kylan. Nu känns det, som mamma alltid sa ”Som att det går genom märg och ben”.

Men det är väl bara att tugga i sig det hela. Tänka på varma goa filten som jag kan ha på mej hela kvällen framför TV:n. Alla ljus som jag släpade hem från Ikea i somras som nu blir använda för att sprida mys och värme. Och alla serier som börjar på TV. Jag älllllskar serier, det har jag tjatat om förut. Och kanske kommer man äntligen ihåg vilka maträtter som finns när det inte är sommar och man kan grilla titt och tätt. Och ullgarnet på stickningen som känns varmt och skönt nu och kanske kanske kommer jag på vad jag ska sticka som kan behövas av nån.

Och soffbordet ser ut att användas till både det ena och det andra. Inte visste jag att allt det där stöket kallas Coffee Table Books, fast det gör det inte heller, då ska det vara fina foto-, vin- choklad- eller modeböcker. Men jag tycker det låter väldigt internationellt och liksom ”inne”. Så jag kallar mitt kaos för Coffee Table Things.

coffe-table

Och nu går jag till Gymmet. Ännu en höstlig aktivitet som jag, förstås, egentligen djupt ogillar men gör ändå bara för att det är just höst….

Publicerat av

2 reaktioner till “Sommar ut höst in”

 1. Gud så bra ide. Jag har också ett sådant bort. Tänk vad ord kan göra. Nu kallar man ju inte klädskrubben för klädskrubb utan nåt annat som jag inte minns men som är mycket mer lyxigt. Min gamla klädskrubb kan man nog inte kalla lyxig. Jag skulle behöva ha en ny jacka som är lagom varm den här tiden. Av någon underlig anledning är blixtlåsen trasiga i dom flesta jackor. Varför gör man blixtlås i plast. Dom är ju skitdåliga Så du plockar undan sommarkläder du. Jag stuvar bara in alla kläder huller om buller i garderoberna. Skulle kanske lära mig lite av dig.

  1. Nja, plockar undan och plockar undan. Nu var det väl just byxorna som inte
   fick plats på hyllan i garderoben och därför fick skjutsas in en bit. När
   jag var ung och rask och bodde i stort hus tog jag ut alla kläder höst och
   vår, hängde dom på en stång för vädring. Gu va löjligt tänker jag nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *