Grått är inte himmelens färg

… men idag var den det. Hela himlen var grå. Och asfalten. Och luften. Och träden. Grått. Grått. Men jag lät mig inte stoppas. Jag skulle absolut ner på stan och uträtta en ”massa” ärenden. Dvs:

1.  Byta bok. Jag är med i bokklubben Låna och Läs och det innebär att man läser en bok och när den är slut går man ner på stan och byter till en annan. Största anledningen till detta klubbval är att jag har ett ärende ner på stan. Jag tycker det är trevligt att hasa runt på Prästgatan några varv i hopp om att hitta nån jag känner och som vill prata en stund.  Jag läser också!

2.  Köpa en bit spets till nåt konstverk jag hittat på. Jag tänker att här får inte lämnas något som är ofullbordat, jag måste göra klart allt jag påbörjat. Fast då räknas förstås inte alla stickgarn som jag ständigt köper och där jag ofta inte ens har påbörjat nån vante, dom liksom bara ligger och väntar på inspiration. För att inte tala om alla nystan som är halv-hela.

3.  Jag skulle bjuda den andre personen i hushållet på lunch eller fika. Så blev det – en macka och en kopp kaffe. Det var väldigt trevligt med hans sällskap men det innebar också att allt gick väldigt fort. Det blev inget bläddrande i klädstänger där jag inte har en enda avsikt att köpa något, inte heller stod jag och glodde i bokaffären och läste på baksidan, ej heller nöp jag i några träningsbyxor som är så där härligt mönstrade och som jag så gärna vill ha. Varför jag aldrig köper såna är att när jag, förstås, hytter åt största storleken så är benen typ en decimeter. Så himla smala. Jag kommer aldrig att få på mej dom och därför är det inte värt att prova ens. Man blir bara gruvligt besviken. Tänk att inse att man inte ens kan ha XXL.

Till sist kommer en fundering. Jag förstår varför Postnord får så många klagomål på uteblivna leveranser. Det finns inga brevlådor att stoppa brevet i. Vi letade hela Prästgatan och inte förrän vid Domus stod en gul låda, där sista tömningen var före kl 1600 idag och sen ingenting förrän på måndag.

Men nu är det fredag eftermiddag och man kan väl börja mysa redan nu?

Publicerat av

2 reaktioner till “Grått är inte himmelens färg”

  1. Klart att man kan börja mysa. Det kan man göra när man vill nu för tiden. Jag har myst med att äta mat på hotellet i Hammarstrand tillsammans med min väninna och minglat och pratat med folk man känner bla Jim S. Fredagar är latardagar. Jag bara gör det som jag tycker är roligt. Nu ska jag se på ”Tillbaka till Aidensfeald” dricka dricka och äta ölkorv för jag tror jag hoppar över bastubadet ikväll för det är så regnigt och gruvligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *