Värsta tifot

Jag är en ivrig fan av ÖFK och följer deras matcher, på arenan eller klistrad vid TV:n. Nu läser jag om att de till i morgon planerar värsta tifot??? Idag kom jag ihåg att fråga en insatt person vad ett tifo är. Och då kom jag på att jag stött på flera tifon i mina dar och att jag vet precis vad det är.

Första gången var på OS i Ryssland, då hela publiken helt plötsligt bildade en gråtande panda eller en björn eller nåt. Jag var sjukt imponerad. Hur kunde alla i publiken veta precis vad dom skulle göra och jag kunde bara tänka ihjäl mej på den som hade planerat hur alla skulle sitta och hur just dom där 4 000 skulle bilda en tår. Impad var ordet!

När Östersund skulle söka OS för många år sedan, gick det ut ett påbud att medborgarna kunde hjälpa till och stötta vid ett evenemang där man skulle spela in nåt. Självklart skulle jag vara med uppe på ÖSK för att delta.

Den där dan var jag ute i mycket god tid, ja faktiskt så god tid så jag kom på att jag skulle hinna ut till Växtvaruhuset och köpa nåt. Allt gick bra men när jag kom körande på Rådhusgatan i lugn och ro, stannade plötsligt bilen. Den andre personen i hushållet arbetade vid den här tiden på en bilfirma och vi hade många olika sorters bilar hemma. Han jobbade den här lördan. Det hade aldrig hänt förut att nån av våra bilar bara stannat…

Det fanns inga mobiltelefoner… jaja jag vet att jag tillhör urtiden. På andra sidan fanns i alla fall en Konsum-affär. Jag rusade in där och ropade med hög röst att jag var tvungen att låna en telefon, eftersom jag alldeles snart skulle vara med på nåt viktigt uppe på ÖSK, min bil hade stannat, och om jag inte fick låna telefonen så kanske vi inte skulle få nåt OS till Östersund.

En förvirrad kassörska slängde allt hon hade för händer och visade in mej på kontoret. Väl där ringdes bilförsäljaren upp och samma där, jag skrek att han omedelbart skulle komma med en annan bil. Han kom och det visade sig att jag hade soppatorsk. Vi bytte bil.

Slajsade in på ÖSK och sprang med andan i halsen fram till en grupp människor som just stod och väntade på order från kampanjgeneralen. Vi utrustades med varsin fyrkantig platta i färg och sen skulle varje färg bilda en ring och tillsammans skulle vi bli OS-ringarna. Sen skulle allt filmas ifrån luften.

JAG VAR BLÅ!!!!

Publicerat av

En kommentar till “Värsta tifot”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *