Läsa tidning på nätet

Alla, inklusive tidningarna själva, vill ju att vi ska läsa deras tidning på nätet. Och det gör jag, vissa. Östersunds-Posten håller jag envist kvar vid trots att jag stundtals blir besviken över den tunna lilla saken som kommer varje morgon. Och besviken blir jag också den dag då tidningen är tjock och härlig och jag sen upptäcker att det är bilagan till XXL som är anledningen.

Men nu var det inte det. Aftonbladet och Expressen brukar jag försöka läsa/skumma på nätet. Det blir mest att kolla på rubrikerna, för att läsa är faktiskt ett problem.

Först är det en annons som kan vara svårstoppad. På väldigt många artiklar så är det en TV-sändning också. Jag vill läsa – inte kolla på TV. Jag vill inte alls ha rörliga bilder, som även de inleds med en annons där man visserligen räknar ner sekunderna tills den ska försvinna. Men just då känns 5 sekunder väldigt långt. Ibland sitter en hel panel och snackar. Grrr… jag vill bara läsa artikeln lite snabbt. Och jodå, jag vet att det är märkt med TV+text, men ibland kollar jag inte så noga, klickar bara på rubriken.

Gu va löjligt att klaga på nåt sånt här. Men vad ska jag annars klaga på? Här kommer ett litet fredagsepos:

Vi har varit på Spa ida tralala.
Jag är hal som en ål eftersom man där fål (ej felskrivet utan rättrimmat)
lotion att ha på hud som masserats utav sköna händer (dom knådar så f-bannat)
rena vällustrysningar det tänder
Lata Fredan fortsätter sin långa ban
solen lyser säkert på både tall och gran (fast jag ser ingen här)
tjipp tjillevipp vad jag har
det bra i alla dar
samma önskar jag er alla
sudd sudderi och hej falleralla

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *