Snipp snapp slut…

Det small bara till i 8-tiden. Alla var uppe. Alla var trötta. Alla utom hunden Frank som precis varit ute på promenad i vinterlandet. Frukosten intogs i hast, barnen manades på av mamman som snart skulle göra ännu en prestation i att ratta bilen i vinterföre till sydligare breddgrader. Vips var hela lilla hallen fylld av påsar och väskor och skor och hundkoppel och jackor och mössor och mer skor och mobiler och laddare och sladdar och matskålar.

Och vips var allt ute i bilen, kramar och tårar utväxlades och sen satt vi här – ”två kroker som krake på” (mitt favorituttryck). Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på???

Skulle förstås kunna fundera på vad två personer ska äta till middag idag? Eller bestämma om jag verkligen ska gå ut idag fast jag inte måste, nu har jag ju ingen Frank som ska ut och rastas? Eller kanske dammsuga lite hundhår? Fast om jag sitter alldeles still så ligger det väl där det ligger? Det kan säkert vänta till i morgon.

Idag är det väl liksom en helgdag? Åtminstone var det så när man jobbade. Då var det kortdag och på lördag var inga affärer öppna så då stannade man inne och eldade ljus. Nu är väl alla affärer öppna alltid och helgdagskvällarna känns inte lika mycket när man inte helt utsliten kommer hem från en veckas hårt arbete. Nu kan man nästan glömma att det är fredag ibland.

Det har varit intensiva dagar. T ex har vi vandrat runt i närheten och letat Pokemon-gubbar och gym och kiosker. Jag fattar bara hjälpligt vad det går ut på men figurernas värde och utbytbarhet, kioskinköpen och gymverksamheten har noga förklarats för mej. Fia med knuff är jag på säker mark och det är himla kul, spelet har gått varmt. Och så 13-åringen som slår mej på kortspel onödigt ofta (i alla fall 500, där vinner hon jämt!!! grrr). Där har jag inte lärt mig att hålla igen på missnöjet när jag förlorar.

Nej nu är det nya tag som gäller. Flera korsord ligger och väntar, kanske drar jag en sväng på stickningen och en större dito ner på stan och byter ut en bok så att jag sen kan lägga mej ner och vila, ha lite tråkigt och efter ett tag vänja mig vid tystnaden och lugnet. Och just det, ladda upp med lite godis ifall det kommer nåt spöke i helgen.

Och just det … Trevlig helg!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Snipp snapp slut…”

  1. Det är så det blir när det plötsligt blir tyst och tomt efter att man haft huset fullt och då blir man liksom förlamad och kan inte hitta på något. Nog har jag känt den känslan som antingen har huset fullt eller är alldeles ensam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *