Allt är förlåtet …

Som jag gnällt …

… över frustande mular, trampande hovar, skrikande kommentatorer, lerplaskande sulkyhjul.

… över all den tid som tillbringas framför TVn så fort en travande häst deltar i ett lopp. Om nån trodde att det är travtävling bara ibland så kan jag upplysa om att det är fel. Det finns massor med travbanor och massor med hästar och ännu fler kuskar och tränare och lopp anordnas titt som tätt eftersom intresset är så stort.

… över att den andre personen i hushållet lyckas spåra upp alla dom här loppen och ockupera TVn timme ut och timme in när jag kanske hade velat kolla på nån serierepris. Vi har en TV till i ett annat rum men den börjar bli så gammal så bilden är liksom avlång. Och ”hur ska man kunna titta på hästarna ifall dom är 1,5 m långa i kroppen?” Jag kan förstås få ihop mitt serieinnehåll på tjock-TVn men jag vill ju gärna gnälla lite.

… över alla middagstillställningar som har anpassats efter travsändningens slut.

Allt är förlåtet! Han har nämligen deltagit i en tävling som heter ”VM i V75” (jag ska inte säga ett ord om tävlingsnamnet!!) där 35 000 deltagare satsat 96 kronor i veckan i 6 veckor. Nu är tävlingen avgjord och det sammanlagda resultatet har räknats. Han kom 4:a bland alla 35 000!! Jag haaar sagt att han är jätteduktig och att det är roligt att han har ett intresse som han kan tävla i!!!

Igår kom ett mejl där han tillsammans med en vän inbjöds till Stockholm nästa helg, bo på jättefint hotell, se på trav en hel dag, äta och dricka gott och delta i en utslagstävling där vinnaren får 250 000 kr. Jag har förstås föreslagit att han kan ta med en vän som liksom brinner för trav, men han väljer ändå att ta med mej. Är det inte gulligt så säg?

Så vi förbereder oss. Jag genom att tjata om att VI borde gå igenom vinnarna i alla förut levande travlopp, deras kuskar, deras skötare och vilka travbanor dom vann på samt hur mycket dom vann. Han är cool och stolt. Och jag är såklart också stolt… och glad…. och tänker att om det är på det här viset så får han väl ”ta” stor-TVn i fortsättningen också.

Ute faller snön i stora fina flingor, det är kallt och soligt. Härligt med andra ord!

 

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Allt är förlåtet …”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *