Snön faller …

….. och där slutar liknelsen med en jullåt eller dikt eller vad det är ”Snön faller och vi med den”…. finns den egentligen alls eller är det i min fantasi den dykt upp? Ingen vet vad som rör sig i min hjärna, som jag sagt förut: ”Jag har ett rörigt intellekt”, i motsats till dom som har ett rörligt och intelligent sådant.

Idag finns det inget att säga….

Mer än att det är härligt att snön faller. I motsats till igår då jag halkade omkring på stadens gator och hade hjärtklappning. Vill inte bidra till den ofta diskuterade och skenande fallstatistiken. Allt gick bra och idag har jag fäste. Snart börjar skidsäsongen för utvalda. Inte för mej, jag har inte åkt skidor på mången dag. Om jag har otur är det snö kvar till påsk och då tar jag mej en repa på sjön. Platt och bra. Men i fjol hade bindningen lessnat och om jag överhuvudtaget fick ner den över min väl använda och fullständigt utslitna pjäxa, så fick jag aldrig upp den igen. Köpa nya kommer inte att ske. Jag behärskar min högst tillfälliga längtan att skrida över vita vidder och tar en stillsam promenad i spikskorna istället.

Natten har varit olugn. Ett tidigt morgonpass då jag skulle skjutsa snälla grannar till tåget gjorde förstås att jag, trots att jag ställt både väckarklocka och mobil, låg och vred och vände på mej av och till ända till tjugo i fem. Men sen var det skönt att krypa ner i sängen igen och då somnade jag direkt.. Så nu har snart halva dan gått och det var ju lika bra, har inget särskilt för mej ändå.

Igår avslutade jag ett vantprojekt. Och då är jag på hugget. Vill börja på ett nytt par direkt, eller rättare sagt, vill sticka en ny med nytt mönster och anta nya utmaningar i att få två stycken exakt likadana. Kanske därför som jag föredrar den första vanten och sen tycker att nr 2 blir urtrist att sticka. Nåja, jag hade sett ett mönster som jag skulle försöka planka. Det stupade på att jag inte kunde räkna ut hur många maskor jag skulle ha på varje sticka för att få till mönstret. Det har länge varit ett känt fenomen bland vissa i min närhet att jag inte kan räkna. Det är inte vida känt, jag försöker såklart mörka denna brist i min allmänbildning. Garn och stickor las undan, får väl se om jag tar nya tag idag eller i morgon.

Men förresten, i morgon bär det av till storstan där jag ska agera Vän till en som ska tävla i VM i V75. Det ska bli spännande, roligt och härligt! Ha en härlig helg ni med!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *