Måste hålla mej…

… men det är svårt. Det är inte första advent förrän till helgen men redan nu börjar jag smygplockafram lite saker bara för att det är så roligt och för att jag längtar så. Jag går All In på advent, hela julen utom granen kommer fram. Och själv jag går omkring och känner mig alldeles julrusig av allt roligt jag hittar i mina lådor och skåp.

Igår köpte jag Årets Tidning till mej själv. Den heter Lantliv och där kan man snacka om julpynt. Fantasin är det minsann inget fel på och allt blir så fint på dom där gamla borden med dom skrövliga dukarna och ännu skrövligare servietterna, den fina järnspisen som är alldeles full med grejer och öppenspisen har alltid en sån där bred och fin marmorhylla som fullkomligt dignar av ljus och äpplen och hyainter och julrosor. Dom plockar in halva skogen och lägger kvistar och mossor i gamla burkar och på spruckna brickor, dom klär om blomkrukor genom att omge dom med mossa och slå ett snöre omkring. Min erfarenhet av mossa säger mig att den förmodligen torkar om nån dag och då är det nog ajöss med både den krukinfattningen och snöret. Men det ser läckert ut.

Och i fina burkar och askar ligger värsta chokladen som man såklart själv har tillverkat. Det är jämna och fina kanter och alla bitar ser precis likadana ut, något som jag är mycket tveksam till att kunna få till.

Det mest fantastiska jag hittade var väl ändå att man i en sillburk med lock som man kniper fast… ni vet … hade lagt gamla vita ljusstumpar. Vilken grej… tyvärr har jag slängt alla stumparna men annars kanske jag kunde ha haft den nånstans där den inte syntes så mycket. Och i ett fönster hade man ställt 7 st gröna ljuslyktor med var sin grankvist i. Fiint!

Ja oj va kul det är att bläddra i tidningen och fantisera och se framför sig hur jag ska få till det. Tyvärr så vet jag att mina pyntytor är ytterst begränsade och att det mesta därmed är ogenomförbart. Men en silverbricka har jag i alla fall redan plockat fram och på den har jag ställt ett guldljus + 4 ljuslyktor med gyllene mönster. Sen ska jag klämma dit några grankvistar också. Yesss…..

Men som sagt, idag är det måndag. All vår väntan bliver svår…

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *