Lite som en travhäst

Efter förra helgens bravader då jag fick följa med den andre personen i hushållet till tävlingen VM i V75 har mycket förändrats. När jag hör hovarna trumma från TV:n så ler jag, lite ansträngt, och tänker att han får hållas utan bitska kommentarer. Måste också säga att jag känner en viss vördnad inför de förmodligen ännu mer travintresserade personerna som förra helgen samlades för att försöka vinna 250 000 kr. Och där kravet nu var att besvara många frågor om Mitt Liv Som Häst.

Vad sägs om frågan vem som är skötare till On Track Piraten? Och vad heter pappan till nån kusk på nån bana som jag inte visste fanns? Om det hade varit Olle Goop hade jag kunnat men så enkelt var det minsann inte. Och tänk att dom kunde svaret på vad kusen hette fast man bara fick se ett halvt ansikte?

Vi fick inte med oss några pengar hem men det var en mycket trevlig helg där ATG verkligen bjöd till och flott. Och alla var väldigt trevliga och faktiskt så pratade vi inte bara om trav under middan.

Jag känner mej förresten själv som en travhäst inför ett storlopp. Advents-pokalen stundar. Jag behärskar mej och ska inte trycka på knappen förrän på lördag, närmare än så kan man inte vänta. Men, det smygs fram både det ena och det andra, igår smög jag fram den lilllllllla granen som jag snodde när jag var i Övsjö sist. Den som ska stå på bordet på uteplatsen så att jag kan se den från mitt hörn i TV-soffan. Den var väldigt liten och tanig kan jag säga. Men nu är det som det är, med lite ljusslingor så blir den säkert fin. Och så köpte jag två vita hyacinter igår. Dom ska stå i särskilda ”glas” och förhoppningsvis inte växa nånting för då blir dom långa och tråkiga. Många tycker det är roligt när dom får blommor och växter att växa, men här går jag tvärtemot alla principer och när jag pratar med dom här så säger jag ”Lugn, du är fin som du är, bli inte större”.

Och medan jag väntar ska jag nu bege mig på ett av mina många ideella uppdrag. Plikten framför allt! Det låter kungligt och bra och sånt gillar jag. Jag har flera seriösa och talande valspråk. Vad sägs om: Stig upp! Framtiden är din???? Vad sitter det i? Nu blommar löken! Snart vänder det! Ett litet smakprov, självklart anpassar jag mina valspråk till stundens allvar. Verkar ganska mossigt att ha samma hela livet.

Och medan jag larvar på så önskar jag eder alla en fröjdefull dag!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *