Same prodecure as last year

Visst är det härligt med upprepningar! I alla fall om dom är trevliga och bra. En av mina upprepningar skedde igår. Då var det julbak igen – en rolig, förmodligen onyttig om man betänker resultatet, och kanske onödig men dock väldigt trevlig aktivitet.

I år liksom några år innan hade jag bjudit in en gäst till Mitt Kök. Det är ju så populärt att ha en Sidekick när man ska göra något i köket. ”Min” är ingen Sidekick utan mer en kick eller kanske rättare sagt en garant för att allt går rätt till. Kusinen står för noggrannhet och precision, något som jag ofta har svårt att minnas att jag ska komma ihåg. Hon väger och mäter och gör allting så riktigt, vilket är väldigt tur för mej. Till råga på allt så är hon så nyttig så när vi bakat hela dan så går hon hem med 3-4 exemplar av vissa sorter medan jag såklart lägger i askar och burkar och lägger på ”vänt” tills det ska komma nån på kaffe. Och sen är jag med och tar några själv varje gång också.

Kakorna

Den här bilden är från ifjol men den skulle kunna ha tagits igår. Det är som samma år från år. Fast fler sorter förstås, det blev inalles 6 stycken innan vi var klara och kunde konstatera att vi hade ont i benen och ryggen och kände oss riktigt uttröttade, men glada över det fina resultatet.

Annat var det härom dagen när jag skulle baka SJÄLV. Jag skulle göra enkla blåbärsmuffins att ha till fika här i föreningen. Numera är jag så fiffig så jag slår upp många recept på nätet. Så även i detta fall. Läste på slutet att man skulle varva blåbären med smeten, jag fattar att det var för att det liksom skulle bli en ljus smet med små blå blåbär nånstans härochdär. Kan tro att det skulle ha varit fint och effektfullt.

Det tänkte jag i alla fall inte hålla på och pilla med. Jag slängde ner mina blåbär i smeten och rörde om. Ja fast det var väldigt svårt att röra om. Smeten var alldeles stenhård och jag kunde nästan inte ens med våld få ner den i formarna. ”Konstigt, vilket jävla dåligt recept, varför läser jag sån där skit, jag skulle ha skrivit ner det jag gjorde i somras”. Mumlet och muttrandet kände inga gränser. Bara för att riktigt konstatera att det var ett skitrecept så tog jag och skummade igenom det en gång till. Jodå, jag hade glömt en väldigt viktig detalj. 4 dl mjölk!!! Det var skillnad det. Men ingen fara på taket, jag hällde bara i mjölken och vevade runt. Det blev tunt och fint och precis lagom tjockt. Det var bara det att nu hade jag rört om i blåbären så hela smeten var mörk mörk lila. Snacka om blåbärsmuffins….. Men goda blev dom!

Och idag är det måndag och jag ska efter en ”arbets”-lunch vila mig i form (faktiskt min bästa gren) till i morgon kväll då det är scenens tiljor som lockar. Jag längtar till vår konsert på Gamla Teatern….. Ha en härlig dag ni också!

Trollhassel

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *