Julen är här, del 2

Nu har jag slut på alla uppdrag både här och där och upp och ner. Nu ska jag ägna mig åt hemmet och julefröjden.

Jag städar alltid alla skåp till jul, inte för att det behövs just då men för att det då  i alla fall blir en gång per år. Igår var det skafferiet.

Alltså vad är det frågan om? Hur många små påsar kan man ha liggande utan att de blivit använda? Behöver jag verkligen 4 påsar mandelspån, eller 5 påsar pinjenötter (dom är dessutom ganska dyra), 3 påsar hel kanel (som jag tänkte ha till nån juldekoration, som inte har blivit av ännu), sötmandel i parti och minut?? Dagens diagnos på mej själv måste bli: Påssjuka.

Nu blir det till att fräsa på pinjenötterna till middag, göra en sallad med ekologiska valnötter och hitta ett godisrecept där mycket mandel ingår. För att inte tala om all kokos som jag har liggande.

Med hund i huset blir det annars väldigt mycket utomhusaktiviteter i form av promenader, på längden och på tvären, tidigt och sent. Ganska skönt med mycket frisk luft förstås. Han är så snäll och foglig så det är riktigt roligt att ha honom här.

Men, nu var det skåpstädning som gällde. Tycker det är så härligt när jag får slänga det som blivit för gammalt. Mycket blir ju faktiskt det, man handlar och använder en gång och sen går datumet ut. Något som var väldigt skönt att slänga igår var ett paket Vetekross som jag köpte en gång för att vi skulle äta nyttigt. Hade väl hittat nåt recept men sen såg dom där kornen så grå och trista ut, jag är säker på att dom hade varit knastertorra också. Så igår åkte paketet.

Nu oroar jag mej mest för att det verkar ta sån tid det här med skåpstädningen. Igår ett skåp och idag hittills inget alls. Idag har vi skrivit julkort och nu är det mörkt ute och mysigt inne så jag tror jag sätter mej och stickar en stund och försöker ladda inför morgondagen. Då kanske jag tar både diskmaskinen och skåpet med tallrikarna.

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *