Julen är här, Del 3

Hjällllp!! I fredags kväll när jag kommit hem från tredje hundpromenaden på en dag fick jag inte upp blixtlåset på mina kära Icebugs. Vi drog och slet och hunden Frank bistod med att slicka på låset. Men icke. Ett tag funderade jag på att klippa av mej benet, men såklart var det en onödigt drastisk idé, men att klippa sönder skon var länge ett alternativ. Till slut lossnade det, både nertill och upptill och jag tvingades inse faktum, skorna har gjort sitt efter ca 5 år. Panik utbröt! Jag måste ha dubbskor nu när det är så halt hela tiden och vi har hunden Frank som ska ut flera gånger om dagen. Och varför är det så förbaskat halt hela tiden? Vinter – kom tillbaka!

Lördag morgon kl 1000 hängde jag på låset till Gå och Löpkliniken. Dom hade precis samma skor, i samma storlek och som passade lika bra. Yessss…. Jag var jättelycklig.

(Det här kortet lägger jag upp eftersom jag hört talas om bloggare som får en massa pengar för att dom produktplacerar. Nu har jag både placerat en produkt och nämnt en affär vid namn. Väntar med spänning på initiativ till samarbetsavtal med åtföljande ekonomiskt oberoende)

När jag ändå var på stan var det lika bra att stanna och få något gjort. Julklappar! Va roligt det var när man hade många julklappar som skulle köpas. Vi tog ledigt en hel eftermiddag och sprang på stan och köpte till barnen. Och farmor. Och mormor. Och till nån som varit snäll. Och kanske till nån kompis. Och till frisören som klippt min man gratis hela året. Det var så roligt att planera allting.

Numera har vi bestämt att dom vuxna inte ska ge något till varandra. Trist… Både att inte få köpa något och att inte få några paket på julafton. Beslutet grundar sig nog mest på att alla är rädda att få något som dom inte vill ha, som liksom inte riktigt passar in. Jag tycker det är roligt att få slita lite i snörena och nyfiket undra vad som är i.

Och barnbarnen har enorma problem med att önska sig något. Dom drar till med en Iphone 7 bara för att dom minsann ska visa att det enda dom vill ha, det har vi inte råd med. Och det har dom ju rätt i, såklart kan vi inte köpa en sån dyr julklapp. Lite lamt föreslår jag:
– Du kanske behöver en pyjamas?
– Eller kanske en tjock mysig tröja med vintermotiv?
– Jag kan sticka en mössa? Med vantar i samma mönster?
Fasan sprider sig i deras ögon och till slut klämmer dom fram med något som liksom inte kan bli fel och som jag faktiskt kan anförtros att välja.

Men igår hade jag flyt. Jag fick faktiskt till en massa julklappar, som jag själv tyckte var riktigt bra. Idag ska jag nu äntligen slå in dom. Använda alla snören och band och papper som jag samlat på mej hela december (jag köper så fort jag ser nåt fint). Och så ska jag lacka, och rimma. Och under tiden ska jag smutta på lite glögg och ljuset ska flämta intill mej så fort jag gör en ritch med saxen. Härlig lördag på er också.

Publicerat av

barbro

4 reaktioner till “Julen är här, Del 3”

  1. Det var många figurer på en gång… Den med glaset fattade jag direkt. Och flaggan…
   men den där lilla figuren intill frågetecknet? För att inte tala om frågetecknet.
   Men man kan ju inte vet allt.
   Tänker på er så fort jag ser Tjockare än vatten från Åland. Det var då för väl att
   han tände eld på hotellet. Jag har hela tiden förundrats över hur dom kunde få till
   nåt julbord överhuvudtaget där dom hasade omkring i tjocktröjorna och ullsockorna.
   Nejdå, skojar bara. Det var en bra serie och det var så himla vackra bilder där. Förstår
   att ni bor bra där!
   God Jul!

 1. Duktig du som kan rimma. Visst är det konstigt med julklappar. När man var barn fick man sockar och kläder och någon leksak och den minns man ju för evigt men sockar satt man inget värde på. Nu sätter man värde på sockar och vill inte ha en massa grejor för att man har för många. Iår blir det inga julklappar just. Till och med barnen har för mycket grejor. En konstig värld vi lever i.

  1. Ja allting är konstigt i den här världen. Ibland känns det som skönt att man blivit gammal (!).
   Folk är som tokiga, människoliv betyder inget och verkligheten börjar mer och mer likna en film.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *