Julen är här

Nu går det inte att ducka längre. Den är väldigt nära nu. Julen. Och här sitter jag och skriver en massa trams som ska ut i etern och som kanske någon här och där ska läsa och tycka om/ogilla. När jag istället borde ägna mig åt julstöket…. Dagarna går och nu måste det väl ändå vara dags.

Man kan ju börja med julmaten. Vad ska man ha? Plötsligt vet jag inte ens det. Känns som att jag har Ingenting. Fast jag har ju gravat lax och stekt köttbullar och strömmingen är klar och ligger i frysen och väntar på att få va ilag. Och inte går det väl åt några mängder heller. En av döttrarna kommer hem och på julafton är vi hos den andra.

Sen har jag ”svarsmiddag”, vilket skulle kunna påminna lite om kungahusets svarsmiddagar när dom besöker nån president i annat land. Dom satsar vad jag förstår väldigt mycket på dukning, tar med sig porslin ända från Sverige. Det gör jag också, jag dukar och dukar i timmar och minuter. Numera tycker jag att det är det roligaste med att bjuda hem folk. Maten blir väl mer att jag piffar upp sillburken genom att veva runt lite och kanske kasta på en ny lökring. Köttbullarna värmer jag ju bara och korven är ju lätt att ordna, kanske kanske kostar jag på mej att snitta både här och där så att den ser lite roligare ut. Ingen är väl direkt sugen på julmat den här dagen men det får man tänka bort.

Nej jag sitter nog lika lugnt och stillsamt resten av dagarna fram till jul. Har fått en hel del gjort på stickningen den här veckan faktiskt.

Och så tittar jag på TV förstås. Igår var det väl ändå toppen. Jag såg på Gokväll och där är det ibland en trädgårdsfantast. Fantast för att hon bor i Skåne och där har dom tydligen trädgård året om. Igår kom hon med ett fantastiskt julklappstips!!! Hon gjorde små kuvert, som skulle utgöra omslagspapperet. I kuvertet stoppade hon fröer. Och det var minsann inte vilka fröer som helst. Hon hade hämtat dom i sin trädgård!!!! Man kunde ta lite vad som helst… jo jag tackar jag. Så nu borde jag ila till Lantstället och försöka krafsa fram lite …. ja vad skulle jag kunna ta? Hm. Det skulle ju inte spela nån roll så jag tar väl helt enkelt något som ligger ovanför isfläckarna. Slår in det i ett fint litet papperskuvert och skriver på utsidan vad det innehåller. När dom stackarna som får mina kuvert sedan tror att dom ska få skörda julrosor, korallkornell eller kanske rent av en buxbomshäck (ja jag vet, men vem ska kolla vilka växter jag har??) till sommaren då kommer dom att bli förvånade. På sin höjd kommer de att säga att det var himla otur att inte fröerna ”tog sig” och då kommer jag att svara. ”Ja vi har väl annan jord än du!”

Sånt där tok sitter jag och fantiserar om fast jag borde ränna omkring och ha Julbråttom.

Nu blir det inga mer inlägg före jul, måste skynda mej ….. Ha en riktigt härlig Jul ni med. Jag kommer förmodligen att ligga mest raklång och kolla på smaskiga filmer, äta godis som jag inte har gjort än och ta en och annan kaka.

 

Publicerat av

barbro

3 reaktioner till “Julen är här”

 1. Hej Barnro,
  Kul att läsa din blogg!
  Låter som det stämmer in hos många familjer.
  Men koppla nu av och njut!
  Vi önskar er en riktigt
  God Jul
  o
  Gott Nytt År!

  PS Tyvärr ses vi inte som tidigare, jag tyckte det var så trevligt DS

  1. Nu har vi ”klarat av” julhelgen, vilket gick väldigt fort den här gången.
   Så nu är det vanliga dagar som gäller. Här är väldigt härligt väder, några
   minusgrader och en aning snö på marken.
   Vi får väl hoppas att vi ses vid något tillfälle framöver, håller med, det
   hörde liksom till att vi var med på barnkalasen. Men nu är ju kidsen stora
   och i år har vi inte varit ned till någons födelsedag.
   God fortsättning på er båda! Jan hälsar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *