Skåpstädning kan vara roligt

Och bäst som jag stod där och höll i fjärde julgranskulan uppifrån sa jag:
– Men det kanske är tidigt ändå?
– Det skulle du ha tänkt på innan du drog igång den här ”apparaten”
Apparaten i det här fallet var förstås att jag skulle plocka bort julsakerna, i vanlig ordning mycket tidigare än alla andra människor (kanske), men varje år när nyårsklockorna tystnat så vill jag ha ljus och ljust. Känns som att jag samtidigt som jag ska försöka lära mej och tänka och skriva 2017 så vill jag tro att våren snart är här.

Så efter en hundradels sekund fanns ingen tvekan längre. Allt åkte ner i lådor och påsar. Det blev väldigt kalt och konstigt. Och när lenalinderholmgardinerna kom upp, dom med citroner gula, ja då blev det riktigt malplacerat med snön där utanför fönstret. Men det är bara att tugga i sej. När jag nu om någon dag får tag i några fina köksblommor att ha i fönstren så kommer det att bli så bra så bra. Tulpaner har jag i alla fall skaffat, bara en sån sak.

Och bäst som jag skulle peta in några jul-ljuslyktor i sitt skåp så kom jag på att det var en himla massa grejer där som jag absolut kunde undvara. Så på dagens program står att jag ska städa det skåpet och lägga vissa saker till rödakorspåsen.

Idag spårade hunden Frank och jag vägen när vi gick vår morgonpromenad. Snön har vräkt ner och inga gångvägar var plogade. Vi kämpade på, kände oss som barnen från Frostmofjällen, jag kollade och Frank hade inget emot att han fick agera geten. Själv var jag den strävande storasystern. När plogen kom blev vi så rädda båda två så vi tvärhoppade åt sidan i den djupa snön.

Ha det så bra denna fina onsdag då vintern än en gång kom till vår stad.

Publicerat av

2 reaktioner till “Skåpstädning kan vara roligt”

  1. Ja men minns du. När jag gick i skolan var det den första film man såg och den var ju så hemsk. Det är den fortfarande. Jag har sett den och fortfarande är den så läskig men hemska farliga gubbar. Vi lekte barna från frostmofjället en hel vinter och minns du Gullspira och den lilla flickan man tappade bort. Ja kära nån. Jag håller mig inne och eldar i spisen idag. Utanför kämpar Mannen med snön och det kallar jag naturlig rörelse. Han behöver inte gå ¨på gym här inte.

    1. Bara att få se en film var ju himla stort. Nu har man sett för många så till
      slut är ingen bra.
      Roligt för dej med Mannen som jobbar där ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *