Freak, men inte på Teknik

Den dagliga promenaden med hunden Frank sammanföll i tid med sista etappen på Tour de Ski. Jag gillar att ske på skidåkning, speciellt om det finns nån svensk som kan klå speciellt norskorna. Eftersom ingenting kan hindra mej från att utöva motion i alla dess former, kan såklart inga världsliga ting förmå mej att senarelägga min promenad. Det finns ju Iphones.

Glad i hågen spatserade vi iväg på långpromenaden. I fickan låg min Iphone och mina hörlurar. När klockan började närma sig 1130 klickade jag igång SR och sportradion. Jodå, där var Torgny Mogren och nån som hette Urban och dom snackade valla och förutsättningar precis som vanligt. Lite irriterad blev jag över att det var så mycket musik inlagt. Har dom verkligen tid till det? Sen sa dom att ”snart skulle starten gå”, jaha då är det försenat tänkte jag eftersom klockan nu var 1138. Och jag fick höra norskläkarens förklaring till varför han köpt den olycksaliga munsalvan häromsistens och det var ju bra och trevligt alltihop. Men varför startade dom inte? När till slut grabbarna började snacka om att Stina Nilssons placering dagen innan så fattade jag att något var fel.

JAG HADE LYSSNAT PÅ SR PLAY!!! Alltså var det gårdagens tävling som snart skulle gå av stapeln.

Helvetesjävlaranammafanochhansmostersåinihelvetejävlaförbannad …. (eftersom jag utgår från att min läsekrets består av folk i mogen ålder utgår jag också från att dom tål höra lite svordomar). Hunden Frank blev alldeles brydd när jag drog igång. Han satte sig ner och tittade på mej ”under lugg”. Han skämdes väl å mina vägnar.

Nu har jag lugnat ner mej och kommer att tillbringa resten av söndagen i ryggläge i soffan. När det blir dags för herrarnas bergsklättring ska jag i alla fall se. Fast det är ju inte alls lika roligt när vi inte har nån chans att vinna.

Och i morgon är det en alldeles vanlig måndag. Det ska bli jätteskönt med lite inbokade tider i almanackan. Då kan jag börja leka att jag har mycket att göra igen och jag kan också låssas att jag är en hårt arbetande människa med späckat schema istället för en lat men frisk pensionär.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *